Lekkere recepten voor gezond avondeten
Bekijk lekkere en gezonde recepten voor avondeten op de website van het Diabetes Fonds.
Bekijk recepten op website Diabetes FondsGezond avondeten helpt bij het stabiel houden van je bloedsuikerwaarden. Heb je diabetes en wil je gezond en snel eten? Bekijk hier meer.
In het kort
In ons land eten veel mensen ‘s avonds de grootste maaltijd. Gezond eten komt niet uit pakjes en zakjes, die in de fabriek zijn gemaakt. Hierin zit vaak te veel zout, vet of suiker. In verse voeding zitten meer gezonde voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen en vezels.
Je kunt snel en makkelijk gezond eten op tafel krijgen. Dit avondeten bestaat uit verschillende ingrediënten waarmee je veel kunt afwisselen:
Koolhydraatarm avondeten bestaat vooral uit groente en eiwitten. Die laatste zitten in vlees, vis, eieren en melkproducten. Gezonde (= onverzadigde) vetten kun je ook eten, deze zitten bijvoorbeeld in noten en olie. Maar in een koolhydraatarm dieet eet je geen of weinig pasta, aardappelen en rijst. > Bekijk meer over koolhydraatarm eten
Hoeveel eten is gezond? Dat hangt ook af van je bloedsuiker. Dit zijn 3 tips die kunnen helpen om je bloedsuiker in evenwicht te houden:
Bekijk lekkere en gezonde recepten voor avondeten op de website van het Diabetes Fonds.
Bekijk recepten op website Diabetes FondsZoek je adviezen en tips over lekker en gezond eten? In deze folder vind je veel informatie! De folder kun je aanvragen via de website van het Diabetes Fonds.
Vraag de folder aan via website van het Diabetes FondsWat je eet en drinkt, heeft invloed op je bloedglucose. Vooral koolhydraten zorgen voor een stijging in je waarden. Als je leert om koolhydraten te tellen, krijg je meer controle over je bloedsuiker. In deze e-learning leer je op een makkelijke manier hoe je dat doet. Met duidelijke filmpjes, handige voorbeelden en veel praktische tips.
Start de e-learningDit zijn de laatste gesprekken over voeding
Artikel met medewerking van:
Experts dragen bij aan betrouwbare informatie op diabetes.nl. Lees meer over hoe we als redactie keuzes maken.
Laatst bijgewerkt op: 11 mei 2023