Samenwerken met diabetes.nl

Diabetes.nl werkt graag samen met anderen. We vinden hierbij het volgende belangrijk:  

  • De samenwerking draagt bij aan goede en actuele informatie over diabetes. En aan handige tips voor mensen met diabetes en hun naasten.  
  • Diabetes.nl is niet verbonden aan organisaties die het doel hebben om winst te maken.   
     

Mogelijkheden om samen te werken 

Samenwerken met diabetes.nl kan op verschillende manieren: inhoudelijk, als zorgverlener en via het delen van activiteiten  en van oproepen tot onderzoek. 

Diabetes.nl staat open voor alle vormen van samenwerking en sluit geen personen of organisaties uit, tenzij ze het doel hebben om winst te maken.
 

Meewerken aan inhoudelijke informatie op diabetes.nl  

Zo draag je bijvoorbeeld inhoudelijk bij: 

  • Als expert beoordeel je de inhoud van teksten voor diabetes.nl. Je doet dit als referent op persoonlijke titel. 
  • Je levert hyperlinks aan naar andere websites over diabetes.  

De redactie beoordeelt of jouw bijdrage past binnen het beleid van de redactie en onze afspraken over hyperlinks op diabetes.nl.  
 

Delen van activiteiten  

Organiseer je activiteiten voor mensen met diabetes en/of hun naasten, en wil je deze vermelden bij Activiteiten op diabetes.nl? Dan kun je een mail sturen naar redactie@diabetes.nl  De redactie beoordeelt of jouw activiteit past binnen onze afspraken over het vermelden van activiteiten op diabetes.nl.
 

Als zorgverlener op het Trefpunt 

Ben je een gezondheidsprofessional? Je kunt op persoonlijke titel meedoen op het online Trefpunt van diabetes.nl. Praat bijvoorbeeld mee in gesprekken, schrijf blogs of kom (persoonlijk) in contact met een deelnemer.  
 

Oproep voor deelnemers aan onderzoek 

Er zijn twee soorten oproepen voor onderzoeken:  

  1. Oproepen voor onderzoeken die goedgekeurd zijn door de Medische Ethische Commissie die in het CCMO zijn geplaatst. Deze worden periodiek vanuit het CCMO toegevoegd op diabetes.nl. Je hoeft hiervoor niets zelf te doen.  
  2. Oproepen voor onderzoeken die niet via het CCMO lopen, bijvoorbeeld afstudeeronderzoeken, stages van studenten, etc. Deze kun je mailen naar de manager van het Trefpunt via trefpunt@diabetes.nl. De manager beoordeelt je aanvraag. Na goedkeuring mag je de oproep zelf in de aangewezen gespreksgroep op het Trefpunt plaatsen. 
     

Meer weten?

Wil je graag samenwerken met diabetes.nl, of heb je een vraag? We gaan hierover graag met je in gesprek. Neem contact op via communicatie@diabetes.nl