Over Diabetesvereniging Nederland

Diabetesvereniging Nederland verenigt mensen met diabetes en hun naasten en komt op voor hun belangen. Goede zorg en voluit leven met diabetes, daar zetten wij ons voor in. Goede informatie helpt om zelf de leiding te nemen over je leven met diabetes. Daarom is Diabetesvereniging Nederland 1 van de initiatiefnemers van diabetes.nl.

Diabetesvereniging Nederland is er voor jou

Diabetesvereniging Nederland is een vereniging voor en door mensen met diabetes. Samen zetten we ons in voor vergoedingen en betere kwaliteit van de diabeteszorg. Bijvoorbeeld snellere invoering van nieuwe medicijnen en hulpmiddelen. En we helpen met informatie en adviezen. Jouw zorg is onze zorg. Daarom zijn wij steeds in gesprek met zorgverleners, overheid, zorgverzekeraars en andere (diabetes)organisaties. Bekijk wat we voor jou kunnen betekenen.

Diabetesvereniging Nederland: wat we doen

Wat we doen

Onze bijeenkomsten

Onze vele bijeenkomsten met deskundigen en ervaringsdeskundigen helpen je je eigen keuzes te maken. Van boeiende webinars en (online) cursussen tot diabetescafés, Meet Ups en wandelingen in de regio. Omgaan met hypo’s en hypers, leven met complicaties, je leefstijl aanpassen, de nieuwste hulpmiddelen. Alles over leven met diabetes komt aan bod tijdens de bijeenkomsten.

Voor kinderen met diabetes organiseren we leuke activiteiten met onze SugarKidsClub, zoals familiedagen, herfst- en zomerkampen. Daar leren kinderen alles over diabetes terwijl ze spelen. En ze zijn even een week lang hetzelfde als iedereen. Ook helpen we ouders bij beslissingen in de zorg voor hun kinderen met adviezen en informatie over extra regelingen, school en kinderopvang. Bekijk wat Diabetesvereniging Nederland te bieden heeft voor kinderen met diabetes en hun ouders.

Alles over leven met diabetes

Alles over leven met diabetes komt aan bod tijdens de bijeenkomsten.

Leven met diabetes

Kinderen met diabetes en hun ouders

Bekijk wat Diabetesvereniging Nederland te bieden heeft voor kinderen met diabetes en hun ouders.

Mijn kind heeft diabetes

Ledenmagazine

Ons ledenmagazine Diabc inspireert met herkenbare verhalen van mensen met diabetes, herkenbare columns, tips en betrouwbaar nieuws over diabetes(onderzoek). Ontvang gratis een proefexemplaar. 

Word lid en sluit je aan bij dé organisatie voor alle mensen met diabetes. Kijk voor meer informatie op www.dvn.nl.