Onderwerpen

Leefstijl

Leefstijl gaat over voeding en bewegen. Maar er hoort nog meer bij. Hoe ga je bijvoorbeeld om met stress? En slaap je goed, of kan het beter? Wat doe je met alcohol drinken en roken?

Lees meer over Leefstijl

Bewegen en sport

Je lichaam wordt gevoeliger voor insuline bij beweging of sport. Wandelen, fietsen, of flink bewegen: alle beweging heeft positieve invloed op de bloedsuikerwaarden. Bekijk hier meer.

Lees meer over Bewegen en sport

Zo werkt voeding in je lichaam

Koolhydraten hebben veel invloed op je bloedsuikerwaarden. Ze bestaan uit suikers en zetmeel. Maar ook eiwitten, vetten en vezels zijn belangrijke voedingsstoffen. Hoe werken ze in je lichaam?

Lees meer over Zo werkt voeding in je lichaam

Gezond drinken

Koffie, frisdrank, vruchtensap, drankjes met alcohol... Alles wat je drinkt, heeft invloed op je bloedglucose. Bekijk hier meer over gezonde keuzes en wat alcohol doet met je bloedglucose.

Lees meer over Gezond drinken

Gezond eten

Gezonde voeding heeft grote positieve invloed op je bloedsuiker en gezondheid. Hoe weet je wat gezonde keuzes zijn met je eten als je diabetes hebt? Bekijk hier meer.

Lees meer over Gezond eten

Gezond gewicht

Je gewicht heeft invloed op de werking van insuline. Wat is een gezond gewicht en hoe bereik je dat? En hoe kan een diëtist je helpen? Bekijk hier meer.

Lees meer over Gezond gewicht

Eetpatronen

Een eetpatroon is een manier van eten. Bijvoorbeeld plantaardig eten of minder koolhydraten eten. Een eetpatroon kan ook een dieet zijn om af te vallen. Welke eetpatronen zijn er?

Lees meer over Eetpatronen

Speciale maaltijden

Op speciale dagen eet je vaak anders. Zoals met Kerst, met oud en nieuw, en tijdens de ramadan. Of op feestjes, met gourmetten of een barbecue. Bekijk hier hoe je gezonde keuzes maakt die ook lekker zijn.

Lees meer over Speciale maaltijden

Voedingsproducten

Hier vind je een aantal bekende voedingsproducten, zoals groenten, fruit, melkproducten en zoetstoffen. Hoeveel koolhydraten zitten erin en hoe werken ze in je lichaam?

Lees meer over Voedingsproducten
Terug