Glucose pieken

Laatste activiteit: 16 februari 2024 6 reacties 2 volgers 0 waarderingen
16 januari 2024 om 16:04

Ik zit al een tijdje in de molen als het om mijn gezondheid gaat, ik heb veel last van ontstekingen en de specialist (niet mijn internist) zette mij op het spoor van Jessie Inchauspe en haar boek de Glucose revolutie. Een fantastisch verhaal waarin ik veel herken. Zij zegt dat door te eten in een andere volgorde, nml. vezels, eiwitten/vetten, koolhydraten, de glucose pieken uitblijven, dit in tegenstelling tot wat we gewent zijn, koolhydraten, eiwitten/vetten en een klein beetje vezels. En de glucosepieken veroorzaken ontstekingen in ons lichaam. Het punt is dat het boek geschreven is vanuit iemand zonder diabetes type 1 ( al benoemd ze diabetes wel meerdere malen) Als zij dus kiest voor een ontbijt van vezels en eiwitten ( eieren met spinazie) dan vult dat natuurlijk prima maar het bevat nauwelijks koolhydraten. Hoe ga ik hier mee om? Heeft iemand hier ervaring mee?

6 reacties

16 januari 2024 om 22:09

Ben ook wel benieuwd naar ervaringen van mensen met dit dieet (mn type 2 )

Denk dat het bij een type 2 wel wat kan schelen ,maar de hoeveelheid koolhydraten die je eet zal de doorslaggevende factor zijn lijkt mij . Bedoel als jij netjes die volgorde aanhoudt en als laatste een pak stroopwafels eet ,zal je de piek ergens wel krijgen .

Ik blijf erbij hoe minder eetmomenten op een dag ,hoe minder pieken ! (intermittent fasting )

30 januari 2024 om 19:24

ik heb al 35 jaar diabetes 2 en heb vele soorten medicatie gebruikt can huisarts daarna van de internist alleen maar ellende van misselijkheid en huidklachten tot dat ik zo zat was ben ik gestopt met al mijn medicatie en ben koolhydraatarm gaat eten en mijn diabetes is nu helemaal onder controle ik gebruik alleen fsl2 om mijn bloedsuiker te monitoren dit al 2 jaar lang

30 januari 2024 om 21:03

@Jolanda, dat geeft helemaal niets als er geen of bijna geen koolhydraten in je eten zit. Pas wel je insuline erop aan. Ik eet al zeker 4 jaar zo een beetje 36 koolhydraten per dag en voel me top (heb overigens type 1). Mijn gemiddelde suiker is 5 en geen pieken (lees onder de 6,5). Alleen als ik ga sporten heb ik vaak wel koolhydraten nodig overigens.

11 februari 2024 om 15:53

Dat is fantastisch om te horen en geeft mij moed om door te zetten. Toch lijkt het soms ook anders uit te pakken. Vanmorgen idd. eieren en spinazie met avocado en 1 boterham gegeten. 15 ie tresiba ( spuit ik 's morgens) en 3 ie novorapid ( normaal 6ie en dan eet ik 2 boerhammen) gespoten. In plaats van gelijk blijven steeg mijn bloedsuiker toch 5 punten. Wat doe ik verkeerd?

14 februari 2024 om 10:31

Je doet niets verkeerd, je lichaam reageert anders dan je had verwacht.

Er zijn zoveel factoren die meespelen hoe je bloedsuiker uitpakt. Stress verhoogt bijv. vaak de waarden. Hoe spannend vond je het om minder te spuiten en te zien of het goed uitpakte met minder koolhydraten?

Best kans dat het de volgende keer wel goed uitpakt of dat het wellicht toch 4 eenheden moet worden. Gewoon blijven proberen.

16 februari 2024 om 09:06

Je zou ipv die boterhammen eens koolhydratenarme crackers kunnen proberen ?

- link weggehaald door Trefpunt-manager i.v.m. huisregels Trefpunt -

En soms zijn waardes gewoon niet te verklaren en zit er niets anders op dan te accepteren .

Bewerkt op 11 maart 2024 om 15:30