Over diabetes.nl

Het doel van diabetes.nl is om mensen met diabetes en hun naasten de weg te wijzen in de wereld van diabetes, en hen handvatten te bieden om in het dagelijks leven met diabetes om te gaan. Deze website is een samenwerking tussen 5 diabetesorganisaties in Nederland: Bas van de Goor Foundation, Diabetes Fonds, Diabetesvereniging Nederland, Stichting DON en Stichting JDRF Nederland. Diabetes.nl heeft geen winstoogmerk.

Diabetes.nl in het kort

Bekijk de video op https://api.diabetes.nl/oembed?url=https%3A%2F%2Fvimeo.com%2F835391609&signature=ba346ac40925d836bce49497c616a6485cdb70bb8e7e494b749ebb3fa6ba93fc

Waarom diabetes.nl?

Zo’n 1,2 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. Op internet is veel informatie over diabetes te vinden. Deze informatie is alleen vaak verspreid, onvolledig en soms zelfs tegenstrijdig. Of helemaal niet relevant voor jouw situatie. Daar willen we met diabetes.nl een oplossing voor bieden. 
   

Wat kun je met diabetes.nl?

Op diabetes.nl komen informatie, activiteiten en ervaringen samen op 1 plek.  

Je kunt op diabetes.nl: 

  • informatie in duidelijke taal vinden over diabetes, de verschillende typen, hoe je ermee omgaat, onderzoek en meer; 
  • verkennen wat er te doen is rondom diabetes: ontmoetingen, e-learning, trainingen en meer; 
  • ervaringen delen met andere mensen met diabetes en hun naasten, in de community Trefpunt. 

Iedere situatie met diabetes is anders. Daarom willen we dat je op diabetes.nl de informatie en ervaringen vindt die passen bij jouw situatie. Gebruik hiervoor onze handige Wegwijzer. Of maak een account aan. Met een account kun je veel meer dan als gewone bezoeker van diabetes.nl.
 

Wie houdt diabetes.nl bij? 

Redacteuren schrijven de artikelen en houden de activiteitenkalender bij. De communitymanager en moderatoren zorgen ervoor dat het Trefpunt een prettige plek is om elkaar online te ontmoeten en ervaringen te delen. 

Heb je een vraag, een opmerking of een leuk idee voor diabetes.nl? Laat het ons weten