Onderwerpen

Over diabetes

Wat is diabetes eigenlijk? Hoe krijg je het, en wat is eraan te doen? Bekijk wat iedereen moet weten over diabetes.

Lees meer over Over diabetes

Bloedglucosewaarden

Bij diabetes is er een probleem met de bloedsuiker. Een ander woord voor bloedsuiker is bloedglucose. Hoe meet je bloedglucose? Wanneer is de waarde te hoog of te laag, en hoe wordt hij weer normaal?

Lees meer over Bloedglucosewaarden

Behandelingen

Bij diabetes is het belangrijk dat je bloedglucose zo normaal mogelijk is. Je slikt hiervoor bijvoorbeeld pillen, of spuit insuline. De behandeling van diabetes type 2 is anders dan bij diabetes type 1.

Lees meer over Behandelingen

Diabetes en andere aandoeningen

Mensen met diabetes hebben soms ook andere problemen in het lichaam. Bijvoorbeeld met hun ogen. Aandoeningen die te maken hebben met diabetes heten complicaties. Welke klachten komen voor?

Lees meer over Diabetes en andere aandoeningen

Diabeteszorg

Diabeteszorg in Nederland is erg uitgebreid. Het is basis-diabeteszorg, maar ook diabeteszorg bij operaties, bevallingen en diabeteszorg voor pasgeboren baby's en kinderen. Lees hier over deze verschillende soorten diabeteszorg. En ook over de organisatie, kwaliteit, ontwikkelingen en vernieuwingen in diabeteszorg.

Lees meer over Diabeteszorg

Dagelijks leven

Diabetes heeft invloed op je dagelijks leven. Je let op je bloedglucose en denkt na over wat je eet en drinkt. Soms doe je dingen anders, omdat je diabetes hebt. Bijvoorbeeld op je werk of op school. Bekijk hier meer over diabetes in je dagelijks leven.

Lees meer over Dagelijks leven
Terug