Onderwerpen

Diabetes type 1

Diabetes type 1 is een auto-immuunziekte. Het lichaam maakt geen insuline meer. Heb je diabetes type 1? Dan geef je jezelf insuline. Ontdek hier wat diabetes type 1 is en hoe je het behandelt.

Lees meer over Diabetes type 1

Diabetes type 2

Bij diabetes type 2 regelt het lichaam de bloedsuiker niet meer vanzelf. Je bloedsuiker, dus bloedglucose, is dan te hoog. Een behandeling is nodig om de bloedglucose te verlagen. Hoe gaat dit? En wat is goed om te weten over diabetes type 2?

Lees meer over Diabetes type 2

Zwangerschapsdiabetes

Zwangerschapsdiabetes is diabetes die ontstaat tijdens de zwangerschap. Hoe krijg je zwangerschapsdiabetes en wanneer loop je meer risico? Bekijk het hier.

Lees meer over Zwangerschapsdiabetes

MODY

MODY is een erfelijke vorm van diabetes. MODY kan lijken op andere soorten diabetes. Maar de behandeling is vaak anders. Er zijn verschillende soorten MODY.

Lees meer over MODY

LADA

LADA is een langzame vorm van diabetes type 1. Bij LADA valt je lichaam de cellen aan die insuline maken. De cellen maken hierdoor niet meer genoeg insuline.

Lees meer over LADA

Andere typen diabetes

Er zijn ook nog andere vormen van diabetes. Ze lijken op diabetes type 1 of type 2, maar ze hebben een andere oorzaak. Bijvoorbeeld diabetes type 3c, die je krijgt door beschadiging van de alvleesklier. Of diabetes die je krijgt door taaislijmziekte, CFRD.

Lees meer over Andere typen diabetes

Prediabetes

Prediabetes is een woord voor hoog risico op diabetes type 2. Je bloedglucose is iets hoger dan normaal. Maar nog niet zo hoog dat je diabetes hebt. Wat kun je doen bij prediabetes?

Lees meer over Prediabetes