Over Stichting DON

DON gaat voor maar één ding: volledige genezing van diabetes type 1. Daarom investeert DON in onderzoek.

Ruim 120.000 mensen in Nederland en hun omgeving worden elke dag geconfronteerd met de enorme invloed van diabetes type 1 op hun leven. Hun vooruitzicht op dit moment? Geen enkele kans op genezing. Daarom begonnen wij in 2006 stichting DON.

Onderzoek

Elke cent die wij ontvangen, gaat direct naar toponderzoekers die belangrijk nieuw onderzoek doen. Dit is mogelijk doordat alle kosten voor onze organisatie betaald worden door een kleine groep supporters. DON financiert onderzoek voor een langere periode. Zo krijgen onderzoekers genoeg tijd om antwoorden te vinden op hun vragen. We helpen onderzoekers zodat genezing van diabetes type 1 steeds dichterbij komt.

   

  Fondsen

  DON verzamelt geld voor onderzoekdoor donateurs te werven die verschillende jaren achter elkaar grotere bedragen doneren. Geld verzamelen heet fondsenwerving. Wij organiseren ook  fondsenwervende evenementen. En we zijn regelmatig het goede doel van events van derden. Onze achterban haalt geld op met persoonlijke acties. We laten onze achterban zien wat de onderzoekers doen met het geld van DON. Via onze social media, de nieuwsbrief, livestreams en lab-bezoeken.

   Geld ophalen voor diabetes type 1?

   Wil jij ook geld ophalen voor de genezing van diabetes type 1? Start dan hier je eigen actie voor DON.

   Start je eigen actie voor DON

   Samenwerking

   DON wil dus diabetes type 1 genezen. DON werkt hiervoor veel samen met andere organisaties. Deze partners hebben vaak een link met de gezondheidszorg. Zo zijn we zo goed mogelijk voorbereid op het moment dat we diabetes type 1 kunnen genezen.

   We doen mee aan diabetes.nl om de kwaliteit van leven van alle mensen met diabetes type 1 te verbeteren. En om informatie over de wetenschappelijke ontwikkelingen breder te verspreiden.