Nieuwe naam voor JDRF Nederland

  • Gepubliceerd op: 6 juni 2024
  • Categorie: Algemeen

Breakthrough T1D wordt de nieuwe naam van JDRF Nederland. Dit maakte JDRF International bekend op 4 juni tijdens een grote bijeenkomst in Washington. 

JDRF International is een Amerikaanse organisatie met afdelingen in verschillende landen, waaronder ons land. JDRF Nederland gaat de nieuwe naam Breakthrough T1D in de komende maanden steeds meer gebruiken. 

Doelen blijven hetzelfde 

De missie van JDRF blijft gewoon hetzelfde. Ze blijven belangrijk wetenschappelijk onderzoek steunen met geld, om zo diabetes type 1 te behandelen, voorkomen en te genezen. Ook helpt JDRF om het dagelijks leven van mensen met type 1 gemakkelijker te maken.  

Wat betekent JDRF? 

De nieuwe naam laat duidelijk zien wat JDRF International over de hele wereld wil doen. Zo kunnen ze ook hun werk in Nederland nog beter laten zien. De afkorting JDRF betekent Juvenile Diabetes Research Foundation. Ouders van kinderen met diabetes type 1 begonnen deze stichting in 1970 in de Verenigde Staten. 

Waarom een nieuwe naam? 

In die tijd was het idee dat diabetes type 1 vooral in de kindertijd ontstaat. Daarom heette het toen 'jeugddiabetes'. Intussen weten we dat diabetes type 1 op elke leeftijd kan beginnen. Om te laten zien dat ze voor iedereen met diabetes type 1 werken, koos JDRF International voor de nieuwe naam Breakthrough T1D.