Mooi overzicht van beschikbare systemen eind 2023

Laatste activiteit: 3 mei 2024 6 reacties 1 volger 2 waarderingen

6 reacties

13 februari 2024 om 14:33

Wat ik niet helemaal terugzie (en wat ik me afvraag) Zijn er al systemen die met een omweg via de FSL2 kunnen werken?

14 februari 2024 om 10:48

Wat ik heb kunnen vinden is een bericht van de DVN uit 2021 en dat ik niet kan checken op actualiteit omdat ik principieel facebookloos ben.

Geen vergoeding? Nieuwe mogelijkheden DIY Closed Loop systemen

Veel mensen besluiten niet te wachten op vergoeding en bouwen zelf een (Hybrid) Closed Loop systeem op basis van open-source softwarecodes. In de afgelopen maanden hebben wij te horen gekregen dat er enkele nieuwe mogelijkheden zijn. Zo zijn er mensen die de FSL2 sensor gebruiken (zonder opzetstuk) en de Omnipod (oude versie) in de AndroidAPS DIY versie. Informatie over deze systemen is te vinden in de Facebookgroep ‘Looped NL-BE’

Plus nog een link naar een soortgelijk verhaal van 1 mei 2023, alhoewel zij daarna op de dexcom is overgestapt.

Het verhaal van Nicole - Pompbuddy - Diabetes+ Samen maken we het verschil (diabetesplus.nl)

Op deze website kan je meer lezen over de androidsapps Juggluco, een alternatief voor android voor FSL app plus je waarden op je smartwatch - diabetes.nl.

Eerst veel over de Juggluco, maar er komen ook anderen voorbij.

14 februari 2024 om 11:20

Ik heb nu een smartwatch met elke 5 minuten de waarden door middel van Diabox (net zoiets als Juggluco)

Die facebookgroep zit ik ook in.. Wat mij tegenhoud in dit systeem dat men dan veelal gebruik moet maken van oude pompen (accuchek en antieke Veo's) die met de zelfgebouwde app (androidapps) en een signaal van de sensor die weer via nightschout gaat.
Dus de intelligentie van je loop zit in je telefoon en de input (BSW waarde) gaat dan eerst via een app naar je telefoon dan ergens naar een server waar nightscout opdraait en dan weer terug naar je telefoon (androidapps) gaat om vervolgens weer de pomp aan te sturen. Dus veel verbindingen nodig om het werkend te houden.


Waar ik nu (anno 2024) op hoop is dat er nu veel meer pompen op de markt zijn die direct als loop kunnen dienen met een CGM..Is het dan mogelijk om, met een trukje, de FSL2 als CGM in te zetten naar zo'n pomp.
Dan zit je met veel minder verbindingen en daardoor betrouwbaar.


Avatar van BertR
29 maart 2024 om 10:42

@pascal,

Pascal, niet zelden lees ik op internet soms de grootst mogelijke onjuistheden over de benodigdheden voor een closed-loop oplossing. Inderdaad zijn er systemen die informatie sturen naar Nightscout, maar dat is dan vooral om diabeten op afstand te kunnen volgen. Uiteraard wordt dat vaak gedaan bij kinderen met DM1 en dat is heel begrijpelijk.

Samen met andere internationale techneuten heb ik in 2017 de Accu Chek Insight gekraakt en AndroidAps aangepast voor koppeling met die pomp. Het hele systeem kan met gemak op een Android smartphone draaien zonder dat je daar externe servers bij nodig hebt. Sinds die tijd is AAPS enorm sterk verbeterd, vooral wat betreft gebruiksvriendelijkheid.

Voordeel van een DIY-systeem zijn de lage kosten maar het nadeel is dat je flink wat zelfstudie moet doen om met het systeem vertrouwd te raken. Om veiligheidsredenen zijn sinds enige tijd voor AAPS leerdoelen vastgesteld voordat je bepaalde functies kunt gaan gebruiken. Uiteindelijk kom je dan op het punt terecht dat je in plaats van de hybride regeling waarbij je zelf de maaltijdbolus invoert, de full-closed-loop kunt gaan gebruiken, wat je een hoop werk uit handen neemt.

Met groet,

Bert

Bewerkt op 29 maart 2024 om 10:45
3 mei 2024 om 11:11

@BertR

Die optie zonder tussenkomst (Insight en Andriodaps) klinkt heel interessant.
Kun je daar wat meer over vertellen (of doorverwijzen waar ik daar meer over kan vinden). Ik zie door de bomen het bos niet meer.. ;-)3 mei 2024 om 11:15

Ik zie dat die insight "discontinued" is.

Ik ben volgend jaar toe aan een nieuwe pomp. Dan gaat een insight ook niet lukken dus

:-(