Mooi overzicht van beschikbare systemen eind 2023

Laatste activiteit: 14 februari 2024 3 reacties 0 volgers 2 waarderingen

3 reacties

13 februari 2024 om 14:33

Wat ik niet helemaal terugzie (en wat ik me afvraag) Zijn er al systemen die met een omweg via de FSL2 kunnen werken?

14 februari 2024 om 10:48

Wat ik heb kunnen vinden is een bericht van de DVN uit 2021 en dat ik niet kan checken op actualiteit omdat ik principieel facebookloos ben.

Geen vergoeding? Nieuwe mogelijkheden DIY Closed Loop systemen

Veel mensen besluiten niet te wachten op vergoeding en bouwen zelf een (Hybrid) Closed Loop systeem op basis van open-source softwarecodes. In de afgelopen maanden hebben wij te horen gekregen dat er enkele nieuwe mogelijkheden zijn. Zo zijn er mensen die de FSL2 sensor gebruiken (zonder opzetstuk) en de Omnipod (oude versie) in de AndroidAPS DIY versie. Informatie over deze systemen is te vinden in de Facebookgroep ‘Looped NL-BE’

Plus nog een link naar een soortgelijk verhaal van 1 mei 2023, alhoewel zij daarna op de dexcom is overgestapt.

Het verhaal van Nicole - Pompbuddy - Diabetes+ Samen maken we het verschil (diabetesplus.nl)

Op deze website kan je meer lezen over de androidsapps Juggluco, een alternatief voor android voor FSL app plus je waarden op je smartwatch - diabetes.nl.

Eerst veel over de Juggluco, maar er komen ook anderen voorbij.

14 februari 2024 om 11:20

Ik heb nu een smartwatch met elke 5 minuten de waarden door middel van Diabox (net zoiets als Juggluco)

Die facebookgroep zit ik ook in.. Wat mij tegenhoud in dit systeem dat men dan veelal gebruik moet maken van oude pompen (accuchek en antieke Veo's) die met de zelfgebouwde app (androidapps) en een signaal van de sensor die weer via nightschout gaat.
Dus de intelligentie van je loop zit in je telefoon en de input (BSW waarde) gaat dan eerst via een app naar je telefoon dan ergens naar een server waar nightscout opdraait en dan weer terug naar je telefoon (androidapps) gaat om vervolgens weer de pomp aan te sturen. Dus veel verbindingen nodig om het werkend te houden.


Waar ik nu (anno 2024) op hoop is dat er nu veel meer pompen op de markt zijn die direct als loop kunnen dienen met een CGM..Is het dan mogelijk om, met een trukje, de FSL2 als CGM in te zetten naar zo'n pomp.
Dan zit je met veel minder verbindingen en daardoor betrouwbaar.