Weer in beweging

9 september 2023 3 waarderingen 2 reacties

Online workouts op het laagste beginnersniveau. Tja, je moet iets na je blessures. Trots dat ik weer iets heb gedaan. Maar jeetje er is niets meer van mijn spieren of conditie over. En bijna 10 kilo in lichaamsgewicht erbij.

Voorheen bewoog ik dagelijks, maar de ene na de andere lichamelijke tegenslag gooide roet in het eten. Het begon met moeheid door bijwerkingen van medicatie voor mijn pijnlijke neuropathie. Aansluitend corona. Daarna zweepslag. Inmiddels ben ik ruim anderhalf jaar verder. Een korte wandeling van een half uur is nu het maximaal haalbare qua sport of bewegen.

Het opbouwschema van mijn fysiotherapeut voor herstel na zweepslag blijkt te zwaar. Mijn onderbeen zwelt na de oefeningen op. De sportfysiotherapeut begrijpt er niets van dat mijn lichaam het niet kan verdragen. Dus ik ga zelf op zoek naar een alternatieve manier om mijn lichaam weer in vorm te krijgen.

Uren vergelijk ik op het internet de sportscholen in mijn buurt. Totdat ik mij besef dat ik met mijn belabberde conditie helemaal geen zin heb om aan groepslessen deel te nemen. Online workouts kunnen weleens mijn oplossing zijn. Geen idee hoe dat bevalt.

Ik filter de opties op het laagste beginners niveau en low impact en zie twee geschikte online programma’s. Tijdens de les blijken zelfs een aantal oefeningen van mijn fysiotherapeut te zitten, maar met veel minder herhalingen. Ik heb dus de goede programma’s te pakken, maar geen idee of mijn lichaam dit wél accepteert. En hoe lang gaat het duren voordat ik mijn extra kilo’s weer kwijt ben en mijn spieren plus conditie hersteld zijn?

Ik heb nog een hele lange weg te gaan. Morgen heb ik vast spierpijn, maar hopelijk weerhoudt dat mij niet om door te pakken. Stiekem kijk ik uit naar de fietstochtjes die ik over een tijdje weer met mijn kids kan maken, de Nijmeegse vierdaagse die ik aankomend jaar weer met mijn kinderen wil wandelen en mijn kleding die hopelijk over een tijdje weer past. De bloedglucose regulatie wordt met frequent sporten veel voorspelbaarder, dat zal mij ook veel rust geven. Hopelijk werkt deze beweeg methode voor mij en kan ik na anderhalf jaar langzaam weer stappen vooruit zetten.

2 reacties

Avatar van Mimora
2 oktober 2023 om 09:26

Lukt het doorpakken een beetje? Mooie tip van de online workouts, ga ik ook eens een keertje naar op zoek. Greetings.

Avatar van Jupiter
3 oktober 2023 om 20:07

Hoi Mimora, Dank voor je lieve reactie. Langzaamaan lukt het om in ieder geval elke dag iets te doen, variërend van online workout, op home trainer journaal volgen (echt een aanrader!), 30 minuten goed doorstappen (ruim 3 km), 60 minuten fietsen naar station voor werk of een andere activiteit. Het begin is er, dat voelt goed! :-)

Avatar van JupiterJupiter

Heeft zelf diabetes

Diabetes type 1

Blogt sinds mei 2023

Volgende blogpost

Terug naar blog