Intermittant fasting en langdurig vasten

Laatste activiteit: 23 februari 2024 2 reacties 1 volger 0 waarderingen
22 februari 2024 om 17:55

Heeft iemand met type1/type lada ervaring mee?

Ik zou het lijf en organen wel willen reinigen zo af en toe..... maar kan dat wel?

Bewerkt op 23 februari 2024 om 09:43

2 reacties

23 februari 2024 om 09:50

Zolang jij je insuline op de juiste wijze doseert kan het .

Ik ben type 2 ,dus kan je geen ervaring vertellen .Op you tube zijn genoeg filmpjes te vinden hierover . (bij type 1 ) Als je het doet zou ik ook eens zoeken naar medische begeleiding hiermee.

23 februari 2024 om 19:24

Type 1 hier, ervaring met beide. Vasten wil bij mij prima. Ik houd wel wat meer de sensor in de gaten/stel mijn alarmen hier op af. En als ik me niet goed voel stop ik de vast gewoon eerder. Ik merk de volgende dingen bij mij:

- Intermittent fasting waarbij ik het ontbijt oversla: tweede helft van de ochtend standaard stijging van de bloedsuiker, ondanks wel insuline gebruiken voor het dageraad fenomeen. Dat maakt dat ik weer met IF gestopt ben; op deze manier scheelt het geen spuitmoment en als ik toch moet spuiten eet ik er graag bij.
- 24 uur vasten (alleen avondeten): in de middag dalen van bloedsuiker, soms richting een hypo, waarbij een kleine hoeveelheid dextro (1-2 tabletten) dit goed opvangt. De langwerkende insuline hoef ik bij 24 uur vasten nog niet aan te passen.
- Langer vasten (36-48 uur): hierbij moet ik de langwerkende echt wat omlaag doen (toen had ik nog lantus), anders kreeg ik hypo's in de nacht. Het is al langer geleden dat ik dit gedaan heb, volgens mij deed ik de maaltijdinsuline de eerste maaltijd na het vasten ook iets omlaag.
En bij dit alles natuurlijk geen kortwerkende insuline meer, behalve voor zn voorzichtig bijsturen. Ik zeg het maar voor de zekerheid :)

Als ik ga sporten als ik vast heb ik wel de neiging flink te stijgen, met langere lage intensiteit (wandelen) valt dit wel mee.