Hoe gaat het nu?

18 maart 2024 2 waarderingen 5 reacties

Hoe gaat het nu? krijg ik vaak de vraag in mijn omgeving. Ik vindt dat erg lastig te zeggen omdat mijn suiker heel veel wisselen, ik ben vaak ziek ervaar heel veel stress waardeer er geen stabiliteit in te vinden is.

Ik heb met name hypos die ik vaak genoeg niet opmerk helaas waardoor er vervelende gevolgen optreden.

Ik heb het inmiddels met mijn POH besproken en opnieuw medicijnen verlaagd op de hoop dat dit effect gaat hebben op mijn suikers.

Wat betreft de stress dat moet ik maar zien te verlagen hoe dat weet ik nog niet.

Ik hoop eigenlijk dat het op een gegeven moment stabiel blijft waardoor ik er niet constant om hoef te kijken.

Dat is een beetje hoe het met mij gaat

Hoe gaat het met jullie?

Groetjes en tot de volgende blog

5 reacties

20 maart 2024 om 18:23

Hallo,

Mag ik vragen wat de vervelende gevolgen voor jou zijn door jouw hypo's?

Ik heb zelf ook diabetes type 2 en weet dit sinds mei 2022. Heel af en toe heb ik een hypo. Ik merk dit ook niet. Als ik te hoog zit, merk ik het ook niet. En ik bemerk er ook nog geen gevolgen van.

Groet, Gert

20 maart 2024 om 19:43

Dag Soortje, Hier ook een vrouw met DM2. Ik slik ook tabletten (glimeperide 1x per dag, en metformine 500 mg drie keer per dag).

Ik voel het wel als ik te laag zit. Dan word ik een beetje duizelig en krijg zin in eten. Ik eet dan snel iets en al gauw voel ik me weer prima.

Als ik te hoog zit heb ik dat iets eerder in de gaten (zere ogen, droge mond, buikpijn, warm gevoel in hoofd en lichaam). Het enige wat ik dan kan doen is wandelen en water drinken...en wachten tot ik me weer wat beter voel. Het gevoel dat ik te hoog zit is eigenlijk altijd mijn eigen schuld (tóch een stukje taart gegeten, of iets anders waar teveel koolhydraten in zitten).

Succes met je blog!

Avatar van Soortje
21 maart 2024 om 08:13

Hoi Gert P

Bedankt voor u reactie

De gevolgen van mijn onopgemerkte hypos zijn flauwvallen, slecht zien en controle over lichaam verliezen en ik ben meerderwaardig opgenomen geweest in het ziekenhuis door een onopgemerkte hypo

Vervelend om te horen dat u dit ook heeft wat betreft hoge suikers heb ik dat vaak ook niet vaak genoeg door

Avatar van Soortje
21 maart 2024 om 08:16

Hoi Ina Dankjewel voor je reactie

De symptomen die je voor hypos benoemde zal ik onthouden vaak als ik duizelig ben is het omdat ik dan te snel intensief ben geweest haha

Bewerkt op 21 maart 2024 om 08:19
5 april 2024 om 15:01

Hallo Soortie, vraag een eenmalig gratis sensor van Abbott aan. Dan scan erg veel wat je doet, eten, en bewegen. (De sensor werkt slechts 2 weken). Ze kosten rond de 65 euro's als je zelf moet betalen, maar met de 2 weken gratis kan je al veel leren. Dan heb je echt goed gespreksstof met je zorgverlener. Ik wens je veel succes, en "don't give up". Zelfs na jaren diabetes is verbetering mogelijk. Hoop je vindt mijn opmerking niet betuttelend, dat is echt niet mijn bedoeling.

Avatar van SoortjeSoortje

Heeft zelf diabetes

Diabetes type 2

Blogt sinds augustus 2023

Nieuw met diabetes

3 volgers

4 blogberichten

Volgende blogpost

Terug naar blog