Naar de internist

10 mei 2024 1 waardering 2 reacties

Hoiii,

Tijdje geleden schreef ik een blog over hoe het nu gaat. De situatie is eigenlijk een beetje hetzelfde gebleven en er is niet veel veranderd. Wat er wel veranderd is is dat ik ben benaderd door mijn POH. Ze vertelde dat ze niet goed wist hoe ze verder moest met mijn diabetes omdat mijn suikers heel veel op een dag wisselen en niet stabiel zijn geweest afgelopen 2 jaar. Ze wou eerst ozempic overwegen maar heeft hier toch vanaf gezien omdat het risico’s meebrengt met mijn gezondheid. Dus heeft ze uiteindelijk besloten om mij naar de internist in het ziekenhuis te sturen.

Ben ik hier tevreden mee? Ja eigenlijk wel, eigenlijk had ik gewild dat ze me al veel eerder daar naartoe had gestuurd omdat ik constant sukkel met mijn suiker en dus ook mijn gezondheid. Maar mijn huisarts heeft altijd gezegd dat het niet nodig was en dat het vanzelf wel stabiel wordt de medicatie.

Ik heb nu 5 juni mijn eerste afspraak en ben erg benieuwd hoe dit gaat verlopen.

Zodra dit geweest is zal ik jullie een update geven.

Groetjes

2 reacties

Avatar van Thalina
Thalina
Trefpunt-manager
13 mei 2024 om 08:35
Trefpunt-manager

Fijn om te lezen dat je nu een afspraak hebt met een internist. Hopelijk kan hij/zij je verder helpen!

13 mei 2024 om 11:24

Hoop dat de internist je helpen! Nu, spreek ik van mijn ervaring: ik had ook veel te veel wisselingen. Pieken, dalen, en bij een dalen was ik snel eten teveel. Ik heb een sensor aangeschaft en toen kon ik leren welke voedsel bij mij geeft stabiliteit. Ik doe het nog steeds want iedereen eet nieuwe dingen, ik ook. Per toeval, kokosnoten schaven in yoghurt geven mij stabiliteit. Wees nooit boos op jezelf! Diabetes is een marathon, niet een sprint.

Avatar van SoortjeSoortje

Heeft zelf diabetes

Diabetes type 2

Blogt sinds augustus 2023

Nieuw met diabetes

3 volgers

4 blogberichten

Volgende blogpost

Terug naar blog