op reis met diabetes I

Laatste activiteit: 24 augustus 2023 2 reacties 0 volgers 0 waarderingen
24 augustus 2023 om 05:20

Ik ga binnenkort in mijn eentje op vakantie naar een oord in de bergen van Zwitserland, waar ik gemakkelijk aanspraak heb bij andere gasten (we eten bijvoorbeeld gezamenlijk, kunnen helpen in de keuken, workshops volgen, samen mediteren in de ochtend). Ik heb dit nog nooit eerder gedaan en vraag me af of het verstandig is iemand van de staf van het 'hotel' op de hoogte te brengen van mijn diabetes. Heeft iemand hier ervaring mee en/of tips voor?

2 reacties

Yvonne
Moderator
24 augustus 2023 om 11:41
Moderator

Ja, zeker doen. Ik vertel erbij dat ik geen problemen verwacht, meestal mezelf kan helpen enz. Maar in vakanties zijn er vaak zoveel veranderingen in je dagelijks patroon, dat het mis kan gaan. Dan is het toch wel prettig dat je niet rustig in een hoekje of in je bed wordt gelegd om je roes uit te slapen (hypo's lijken op dronken gedrag) , maar dat er medische hulp wordt ingeschakeld. Verder veel plezier gewenst.

Sugardaddy
Moderator
24 augustus 2023 om 17:57
Moderator

Hi Mariëtte - leuke reis heb je voor de boeg! Ik reis regelmatig alleen en heb drie voorzorgsmaatregelen die mij voldoende vertrouwen geven mocht er onverhoopt iets mis gaan:

  1. Minstens 1 persoon weet van mijn diabetes (meestal een collega, kennis of vriend).

  2. Een melding ("Diabetic, insuline dependant.") op het lockscreen van mijn telefoon met daaronder contactgegevens van mijn vrouw.

  3. Een ketting met een diabetes hanger en een QR code die linkt naar de contactgegevens.

Verder is het raadzaam om een doktersverklaring voor insuline mee te nemen, voor het geval de douane vragen stelt of wanneer je insuline bij een apotheek moet halen. Goede reis.