misselijk

13 juni 2023 1 waardering 0 reacties

vandaag voor het eerst misselijk en braken, sinds mijn diabeet zijn.

ik werd vroeg wakker, zwetend! 1st dacht ik nog het zal de zomerse temperatuur zijn maar nee, een virusje van 1 dag te pakken. een vriendin van ons was gisteren al ziek (diarree en overgeven) en nu ik dus.

wat me verbaast is dat die suiker maar hoog blijft, waarschijnlijk op basis van het ziek zijn, cortisol etc. ik moest echt bijspuiten hoewel ik niets eet. boven de 10 mmol zelfs 😳 ik heb heel de dag in bed gelegen, misselijkheid wil maar niet weg. ondertussen drink ik wel weer water en heb ik wat yoghurt naar binnen gewerkt.

spannende komt nu, ik wil eten, voel me slap worden maar, 1st maar eten en dan de insuline op basis van de bloedsuiker? of 1st spuiten en dan misschien moeten eten tegen heug en meug om niet in een hypo te schieten. of zit ik me nu te bedenken 1/2 hoeveelheid insuline spuiten en dan eten en vervolgens evt corrigeren door extra water te drinken en / of extra insuline te spuiten.

en wat denk je, hups de volle mep erin, de insuline dan.

dat was ook zo’n soort van 1ste dingetje, de vergeetachtigheid, slechter kunnen focussen! dat is dus echt wel een ding in de zin dat het er is, zelf nu geaccepteerd als het is er en……. je kunt er ook een oost-indische variant van maken en die gebruik ik dus ook af en toe, ik weet het, ik weet het maar…….. :o))

maar goed in de gaten houden die bloedsuiker nu en evt extra water erin gieten. ik las bij sugardaddy, geloof ik, dat die veel water drinkt als coupeer mogelijkheid en ik kan je vertellen het werkt! als je maar genoeg drinkt! ik drink sowieso al veel en daarbij dan ook nog een 1/2 liter bij elke maaltijd vanwege de creon. ik moest in het begin wel leren om daar rekening mee te houden qua insulinedosering.

zo heb ik dus weer een nieuwe 1ste x situatie, verstandelijk weet ik het denk ik ;o) allemaal wel maar gevoelsmatig………. best wel een dingetje. ik lig er niet wakker van maar op de achtergrond merk ik dat ik toch even vaker de libre uitlees en ik heel erg mijn lijf aan het observeren ben, wat gebeurt er en……. moet ik wat doen.

bij deze wil ik eigenlijk ook wel mijn excuses aanbieden aan alle diabeten van vroeger, nou ja alle. diegenen die ik meegemaakt heb dan. ik dacht altijd appeltje / eitje maar, de hoeveelheid tijd die je kwijt bent aan het een b’tje goed managen van je leven met diabetes, chapeau!

Avatar van smalliesmallie

Heeft zelf diabetes

Diabetes type 3C (na alvleesklierontsteking/-verwijdering)

Blogt sinds mei 2023

Diabetes type 3c

10 volgers

13 blogberichten

Volgende blogpost

Terug naar blog