lekker opstandig

4 juni 2023 0 waarderingen 3 reacties

hebben jullie dat ook, foute bloedsuikers en dan denken; let it go!

ik kan dan juist denken ok, het is weer zover! en dan spuit met aspart erin en los gaan op chocoladetoetjes, cheesecake, affogato etc etc heerlijk! echt genieten! en dan de volgende dag weer lekker normaal hoor.

ik ben nog niet zolang diabeet dus ik ervaar en bestempel het ook maar als puberaal gedrag, even lekker niet serieus omgaan met……… kont tegen de krib. want wat anders, een b’tje zuur in een hoek gaan zitten is niks, want zo voelt dat dan voor mij.

ik ben mijn hele leven lang een slaaf geweest van suiker, vet en alcohol, geen verslavingen maar lekker bourgondisch genieten en nu mag dat ineens niet meer……….? ik heb natuurlijk de mazzel dat ik 65+ ben en daardoor niet aan ga lopen tegen veel lange termijn effecten van het diabetes zijn, gelukkig.

maar…….. dit allemaal gezegd hebbende heb ik wel gemerkt dat zelfs losgaan op alles wat “verboden” is voor diabeten je met een aangepast insuline regime (je moet forse hoeveelheden durven spuiten) er toch nog best veel tijd binnen de groene zone doorgebracht kan worden met een tir van boven de 90%.

ik heb dus een paar dagen terug flink wat onbehoorlijk gedrag vertoond met als gevolg flink hoge bloedsuikers met een paar keer het jojo effect doordat ik in het losgaan toch ook wel wat sturing moet hebben in dat ik van tevoren weet waar en wanneer ik ga eten, drinken en spuiten om die bloedsuiker in het gareel te houden. is dat er niet dan loop ik continue achter de feiten en hypers aan. mijn tir zat op 70% :o)

gelukkig voor mij ben ik erg hypo gevoelig, door mijn spieren vermoed ik. ik heb sprinter spieren en geen duursport spieren. die van mij verbruiken dus best veel glucose denk ik :o) dus die hyper loop ik er ook zo weer af maar ik moet dan toch ook wel weer uitkijken dat ik op tijd stop anders moet ik die hypo weer corrigeren.

3 reacties

Avatar van Jupiter
4 juni 2023 om 22:56

Oh wat heerlijk nuchter beschrijf je 'puberaal' gedrag, haha. Je toverde een brede glimlach op mijn gezicht, dankjewel daarvoor. Eerlijk, ik denk dat alle beoordeling en veroordeling van tafel moet. Top dat je lekker je eigen leven leidt!

Ik ben wel heel benieuwd hoe zo'n eetgedrag over een tijdje met je nieuwe Inredapomp zal vergaan op bloedglucose gebied.

Groet, Jupiter

5 juni 2023 om 20:42

Bij een flinke hypo duik ik als eerste in de snoeptrommel van de kinderen. Voor de rode zure matten. Is zeldzaam, puberaal, maar wel genieten.

Avatar van BertR
7 juni 2023 om 11:46

Recalcitrant gedrag moet kunnen (grijns). Maar ik maak mij dan meer zorgen om mijn omgeving (lees: mijn vrouw). Mijn smartphone alarmen jagen haar bloeddruk meteen omhoog. Vanwege bij mij zeer snel optredende hypo's, bijna 2 mmol/l dalen in vijf minuten is dan geen uitzondering, zondig ik "met mate.

Avatar van smalliesmallie

Heeft zelf diabetes

Diabetes type 3C (na alvleesklierontsteking/-verwijdering)

Blogt sinds mei 2023

Diabetes type 3c

10 volgers

13 blogberichten

Volgende blogpost

Terug naar blog