3 maanden later

17 december 2023 2 waarderingen 0 reacties

het was in het begin best wel weer wennen, het zelf inregelen van de bloedsuiker. ik ben nog maar een broekkie op diabeten gebied dus ik moest echt weer even scherp alles bekijken.

zeker de 1ste week vloog ik met de bloedsuiker uit elke bocht die er te nemen was. hoe en wat en waarom ik weet het niet, nu……… terugkijkend met de kennis die ik nu heb…….. misschien wel. er zit weer een meta, in de bijnier dit keer, waar de stresshormonen aangemaakt worden. heeft dat effect? het is een rcc meta en geen primaire tumor van de bijnier, moet het nog eens navragen maar het zou wel veel verklaren. ik heb forse hypers zonder dat ik eet maar wel beweeg, dan spuit ik insuline en dendert mijn bloedsuiker al vrij snel van de een op het andere moment een hypo in. ook nu nog moet ik meer en scherper corrigeren, hetzij met insuline, te hoog of met eten want te laag.

maar goed, ik begin m nu weer aardig richting de 90% tir te krijgen met heel veel correctie. overmorgen gesprek met de inreda coördinator van het amsterdam umc want de komende 3 maanden word ik gevolgd via mijn fsl, af en toe een bloedsuikerdagcurve en hba1c etc via laboratorium. de pomp gaat de wedstrijd makkelijk winnen :o))

al met al ben ik qua bloedsuiker wel tevreden, kost veel tijd en energie maar te doen. heb meer last van alle andere onzin die een mens lichamelijk kan overkomen maar waarbij ik af en toe geen onderscheid kan maken of het nu van de diabetes is of van die andere shit waaronder moeheid bijvoorbeeld. we kwakkelen gezellig verder.

ben nu wel bezig met cursussen fermenteren en kijken wat dat bij mij doet als 3c, je darm micro-bioom blijkt toch wel van grote invloed te zijn op alle processen in je lijf en nu las ik laatst dat bij mensen na een pppd heel dat micro-bioom veranderd was. nu zijn er per mens veel verschillen maar dit waren echt heel andere stammen. nu kun je natuurlijk pro- en pre-biotica gaan eten en slikken via pillen maar ferm is zoveel mooier ook om te doen. dat darm microbioom, interessant om te volgen!

Avatar van smalliesmallie

Heeft zelf diabetes

Diabetes type 3C (na alvleesklierontsteking/-verwijdering)

Blogt sinds mei 2023

Diabetes type 3c

10 volgers

13 blogberichten

Terug naar blog