Dagelijks leven

Ik wil vrijwilligerswerk doen

Vrijwilligerswerk is enorm belangrijk. Niet alleen voor de verenigingen, stichtingen en organisaties. Maar ook voor je omgeving en voor jezelf. Vrijwilligerswerk maakt je rijk aan nieuwe ervaringen en contacten.

In het kort 

  • Verenigingen, stichtingen en organisaties bestaan in Nederland dankzij veel vrijwilligers. 
  • Vrijwilligerswerk geeft jezelf vaak veel voldoening. Je bent bezig met wat je leuk vindt en doet iets voor anderen. Je leert nieuwe mensen kennen en ontwikkelt je talenten.  Allemaal voordelen van vrijwilligerswerk. 
  • Vrijwilligerswerk kun je doen bij veel diabetesorganisaties. Hieronder zie je een aantal voorbeelden.  

Waarom vrijwilligerswerk? 

Zonder vrijwilligers bestaan verenigingen, stichtingen en andere organisaties niet lang. Vrijwilligerswerk is dus heel belangrijk. Vrijwilligerswerk is winst voor organisaties, maar zeker ook winst voor jezelf. Het zorgt voor nieuwe ervaringen en nieuwe vrienden en kennissen. Vrijwilligerswerk helpt ook om andere talenten te ontwikkelen. Het is een mooie invulling van je passie in je vrije tijd. 

Vrijwilligerswerk bij de Bas van de Goor Foundation 

Als vrijwilliger bij een van de beweeg-evenementen leer je in de praktijk hoe belangrijk bewegen met diabetes is. Meewerken aan een evenement is vaak een enorme ontdekking en unieke ervaring. Wil jij de Bas van de Goor Foundation ondersteunen op een informatieavond? Of ga je mee op een van hun ‘challenges’?  Bekijk hieronder de mogelijkheden. 

Vrijwilligerswerk bij Diabetesvereniging Nederland 

Bij Diabetesvereniging Nederland zijn er veel mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen. Wil je anderen ondersteunen om voluit te kunnen leven met diabetes? Vind je activiteiten organiseren leuk? Wil je diabeteszorg onder de aandacht brengen bij zorgverleners, overheid en (diabetes)organisaties in jouw regio? Heb je een BIG-registratie en wil je leren van kinderen met diabetes op het SugarKids kamp? Bekijk hieronder de vacatures voor vrijwilligerswerk bij Diabetesvereniging Nederland. 

Vrijwilligerswerk bij het Diabetes Fonds 

Je kunt het Diabetes Fonds al enorm helpen met een paar uur per jaar. Bijvoorbeeld door geld op te halen met een collectebus. Of helpen met de organisatie van de collecte. Maar ook meehelpen bij de jaarlijkse New York Minimarathon zorgt ervoor dat je van deze dag een groot succes maakt. Bekijk hieronder de vacatures voor vrijwilligers bij het Diabetes Fonds.

Vrijwilligerswerk bij JDRF 

JDRF Nederland kan niet zonder vrijwilligers. Op de informatieavonden en tijdens de jaarlijkse JDRF One Walk, MedTech of andere evenementen. Maar ook voor voorlichting,  sociale media en andere activiteiten is er altijd behoefte aan enthousiaste vrijwilligers. Meld je hieronder aan als vrijwilliger bij JDRF. 

Mag vrijwilligerswerk altijd? 

Mag je ook vrijwilligerswerk doen als je langdurig werkloos bent? Of (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt? Ben je goed verzekerd bij vrijwilligerswerk? Wat is een Verklaring Omtrent Gedrag en moet je die altijd hebben?  > Lees het in Mag en kan vrijwilligerswerk altijd?

Artikel met medewerking van:

  • ervaringsdeskundigen

Experts dragen bij aan betrouwbare informatie op diabetes.nl. Lees meer over hoe we als redactie keuzes maken.

Laatst bijgewerkt op: 17 mei 2023

Lees meer over Vrijwilligerswerk met diabetes

Volgend artikel