Onderwerpen

Werken met diabetes

Je diabetes gaat overal met je mee. Ook naar je werk. Dat hoeft geen probleem te zijn. Krijg je de ruimte en tijd van je werkgever en van je collega's? En ben je er op voorbereid als werken misschien niet meer zo goed lukt?

Lees meer over Werken met diabetes

Autorijden met diabetes

Achter het stuur met diabetes. Dat is net even anders. Voor je rijexamen en het aanvragen of verlengen van je rijbewijs moet je een aantal stappen goed regelen. Begin op tijd.

Lees meer over Autorijden met diabetes

School met diabetes

Een kind met diabetes is op school vaak de enige. Goede voorbereiding, afspraken en begrip zijn daarom heel belangrijk voor het kind, de verzorgers en voor school.

Lees meer over School met diabetes

Studeren met diabetes

Ga je studeren? Dan moet je rekening houden met je diabetes. Introductieweek, colleges, tentamens, het zijn allemaal dingen die je ritme veranderen. Geef je lichaam de tijd om aan de nieuwe situatie te wennen.

Lees meer over Studeren met diabetes

Reizen met diabetes

Reizen en vliegen met diabetes kan natuurlijk. Een goede voorbereiding voorkomt problemen. Lees de adviezen over temperatuurverschillen, de veiligheidscontrole op het vliegveld en reserve medicatie.

Lees meer over Reizen met diabetes

Jongeren met diabetes

Studeren, samenwonen, naar festivals gaan, reizen, solliciteren, rijexamen doen. Ook voor jongeren met diabetes moet dat normaal zijn. Adviezen en tips helpen je erbij.

Lees meer over Jongeren met diabetes

Vrijwilligerswerk met diabetes

Vrijwilligerswerk is winst voor organisaties, maar zeker ook winst voor jezelf. Het zorgt voor nieuwe ervaringen en nieuwe vrienden en kennissen. Vrijwilligerswerk helpt ook om andere talenten te ontwikkelen. Het is een mooie invulling van je passie in je vrije tijd.

Lees meer over Vrijwilligerswerk met diabetes

Zorgkosten en diabetes

Bij diabetes zijn de zorgkosten hoog. Soms zijn er vergoedingen van je zorgkosten waarvoor je in aanmerking komt. Ook kun je kosten bij de belastingaangifte aftrekken. Voor ouders of verzorgers van kinderen met diabetes zijn er soms financiële regelingen.

Lees meer over Zorgkosten en diabetes

Verzekeren en diabetes

Een zorgverzekering moet je verplicht hebben. Maar je kunt ervoor kiezen om meer verzekeringen af te sluiten voor risico's rondom je diabetes. Bijvoorbeeld een inkomensverzekering, insulinepompverzekering of een rechtsbijstandsverzekering.

Lees meer over Verzekeren en diabetes
Terug