Wat kun je met een account?

Ervaringen delen helpt om met diabetes om te gaan. En samen weten we meer dan alleen. Daarom kun je deelnemer worden op diabetes.nl, met een gratis account. Als deelnemer met een account kun je veel meer dan als gewone bezoeker van diabetes.nl. 

Dit is wat je allemaal met een account kunt: 

Artikelen bewaren 

Met een account kun je artikelen over diabetes handig bij elkaar bewaren. Zodat je ze later nog eens terug kunt lezen. Heb je in je profiel ingevuld wat je interesses zijn? Dan kunnen we je ook artikelen aanbevelen die passen bij je interesses. 

Gesprekken voeren 

Je kunt met een account in gesprek gaan met andere deelnemers. Hiervoor kun je terecht in het Trefpunt: de plek om elkaar online te ontmoeten. Groepsgesprekken in het Trefpunt zijn gesorteerd op onderwerp. 

Je kunt reageren op gesprekken en zelf gesprekken starten. Je kunt ook hele onderwerpen en gesprekken volgen. Is er een nieuw gesprek gestart of een nieuwe reactie geplaatst in een gesprek of onderwerp dat je volgt? Dan krijg je automatisch een melding per mail. 

Moderator worden 

Per groep zijn er moderators. Een moderator is iemand die bijdraagt aan een goede sfeer in het Trefpunt. De moderator zorgt ervoor dat gesprekken op gang komen en goed verlopen. Een moderator is een soort gastvrouw of gastheer voor de gesprekken binnen een bepaalde groep. 

Wil je meer weten over moderators? Of lijkt het je leuk om zelf moderator te worden? Ook dat kan als je een account hebt. Meer weten? Mail dan naar trefpunt@diabetes.nl

Anderen ontmoeten 

In je account heb je een eigen profielpagina, waarop je meer kunt delen over jouw diabetes. Je bepaalt zelf wat je wel of niet invult. Hoe meer je in je profiel invult, hoe makkelijker het wordt om mensen te vinden met dezelfde interesses als jij. 

Je kunt ook andere deelnemers zoeken via een zoekfilter. Filter bijvoorbeeld op type diabetes of op iemand die dezelfde diabetespomp gebruikt. Vervolgens kun je een contactverzoek sturen naar een andere deelnemer. Als diegene het verzoek accepteert, kunnen jullie elkaar persoonlijke berichten sturen. 

Volg blogs of schrijf ze zelf 

Benieuwd naar de ervaringen van anderen met diabetes? Volg dan hun blog en blijf op de hoogte als er nieuwe blogberichten zijn geschreven. Je kunt ook reageren op blogberichten van andere deelnemers. Vind je schrijven leuk? Start dan je eigen blog! En schrijf blogberichten waar andere deelnemers in het Trefpunt op kunnen reageren. 

Jouw privacy telt 

Als je een account aanmaakt, kies je een gebruikersnaam. Deze naam is voor iedereen zichtbaar. Voor de rest bepaal je helemaal zelf wat je wel of niet deelt. Dat geldt ook voor gesprekken en blogs: je kiest per gesprek en per blogbericht of deze voor alle bezoekers van diabetes.nl of alleen voor deelnemers in het Trefpunt te zien is. 

We vinden je privacy erg belangrijk. Standaard staat dus ingesteld dat wat je als deelnemer invult of plaatst, alleen zichtbaar is voor andere deelnemers in het Trefpunt. 

Account aanmaken 

Wil je gebruikmaken van alle mogelijkheden van diabetes.nl? Word dan ook deelnemer! Maak gratis een account aan.