Insulinepomp of niet?

Laatste activiteit: 25 oktober 2023 1 reactie 2 volgers 0 waarderingen
24 oktober 2023 om 20:54

Ik ben nu ruim 40 jaar diabeet en twijfel bijzonder om van een pen over te stappen naar een pomp. Ik wil graag in contact komen met iemand die na 30 of 40 jaar over is gestapt op een insuline pomp. Wie helpt mij om mijn twijfels weg te nemen?

1 reactie

Avatar van Toon
25 oktober 2023 om 14:27

Hallo AndreZ,

Ook ik ben ooit overgestapt van toen nog spuiten naar een pomp.

Wat van invloed aws op mijn beslissing om dit te doen waren de volgende argumenten:

  • Zou ik hiermee een betere instelling krijgen? Denk aan HBA1c en TiR. Hoe zijn de cijfers bij jou? Zou ik daardoor een kleinere kans op latere complicaties krijgen? Met je lichaam gelukkig kunnen blijven tot op hoge leeftijd?

  • Zou ik in het leven van dag tot dag meer vrijheid krijgen t.a.v. eten en etenstijden?

  • Zou ik sporten gemakkelijker in kunnen passen door het beheer van mijn pomp?

  • Zou ik minder stress ervaren doordat mijn pomp een aantal zaken zou automatiseren?

  • Zou ik vooral de langwerkende insuline, waar bij mij spraken van was in het pen regieme, kunnen laten vervallen en alleen met erg kortwerkende insuline toediening een veel voorspelbaardere reactie van mijn lichaam op de insuline kunnen bereiken? Dit maakte voor mij het leven veel gemakkelijker.

  • Zou ik het beheer over een pomp aan kunnen leren? Dit duurde wel even maar inmiddels ben een echte prof hierin geworden.

  • Zou ik in het leven van dag tot dag geen hinder van de pomp gaan ondervinden? (bvb s'nachts) In de praktijk was ik hier snel aan gewend.

Misschien spelen er voor jou wel heel andere argumenten mee? Als je hiereens met me over zou willen praten dan kan dat heel eenvoudig. Laat het maar weten.

MVRGR Toon 06-55187987