Slimme-pen

Laatste activiteit: 17 juli 2023 5 reacties 3 volgers 0 waarderingen
28 mei 2023 om 16:02

Voor zover ik weet is NovoNordisk de enige die een slimme pen uitbrengt, de “NovoNordisk 6”. Bij navraag wordt deze pen niet in Nederland geleverd.

Is er iemand die slimme pen kent met “Penfill” patronen?

Bewerkt op 29 juni 2023 om 08:54

5 reacties

HappyArthur
Moderator
27 mei 2023 om 21:02
Moderator

Hallo Fjall,

Welkom op diabetes.nl en in deze gespreksgroep.

Ik ken deze pen niet. Heb je al contact opgenomen met je diabetesverpleegkundige? Zij hebben vaak ook contact met de leverancier. Binnenkort kunnen meer mensen een account aanmaken op dit platform, wellicht kent iemand deze pen.

Groeten

Arthur

Avatar van BertR
28 mei 2023 om 16:02

Hoi,

Op NovoNordisk.com kun je het volgende vinden:

NovoPen® 6 & NovoPen Echo® Plus are new, smart insulin pens that automatically record insulin dosing information about each injection. So you don’t have to.NovoPen® 6 & NovoPen Echo® Plus are intended for patients who have been prescribed Novo Nordisk insulin in cartridge.

Dit zijn dus pennen die met een Pen Fill cartridge worden gevuld.

mvgr,

Bert

Yvonne
Moderator
21 juni 2023 om 13:16
Moderator

Kijk eens op Diabetotech NL Ik heb de site ook vermeld bij het gesprek over diabetes en toekomst. Via de email heb ik een fraai overzicht gekregen van slimme pennen in soorten en niveau's , wat ze kunnen en waar ze beschikbaar zijn. Uit onderzoek blijkt volgens de Belgische internist dat de slimme pennen weinig toevoegen aan de verbetering van de instelling en daardoor de vergoeding achterblijft.

Avatar van Schippie
21 juni 2023 om 17:39

Ik heb voor mijn zoon de NovoPen Echo Plus gekocht (hij had van het ziekenhuis een normale Echo gehad). Niet omdat ik verwachtte dat daardoor zijn prikgedrag zou verbeteren, maar omdat het ons hielp zijn injecties te loggen in Glooko. Werkt in dat opzicht echt prima, Glooko kan via NFC de injecties eenvoudig scannen! Pen is te koop in NL, maar wordt inderdaad niet vergoed. Aangezien het ding ca. 40 euro kostte, heb ik ‘m maar gewoon zelf gekocht. Zie ook https://www.gezondermeer.nl/slimme-insulinepen-novopen-echo-plus/.

Bewerkt op 21 juni 2023 om 17:40
17 juli 2023 om 19:10

@schippie welke patronen gaan in die pen? Ik neem aan dat er ook Novo Nordisk insuline patronen ingaan? Ik gebruik nu een juniorstar van Sanofi maar ik zou best een smart pen willen proberen.