Glucosesensoren geven veel afval

Laatste activiteit: 3 juni 2024 5 reacties 3 volgers 1 waardering
29 mei 2024 om 10:15

Beste mensen, hetvalt me elke keer weer op hoeveel materiaal ik weggooi bij het plaatsen van een sensor.

De omnipod stuur ik terug voor recycling maar ik heb nog nooit gehoord dat je dat met sensoreninbrengers ook kan.

Weet iemand of er al nagedacht is over hoe dit op te lossen of dat daar fabrikanten mee bezig zijn?

5 reacties

29 mei 2024 om 10:39

Mee eens over de berg plastic en metaaldeeltjes. In een ver verleden heeft iemand na een soort gelijke oproep en discussie hierover contact opgenomen met Abbott. Of daar een echte reactie op is gekomen, weet ik niet meer. Er is echter niets veranderd. Al zou je de applicator een keer of tien kunnen gebruiken, zou al zo veel schelen.

Avatar van Marten
29 mei 2024 om 17:10

Eens en idd nergens voor nodig. Maar ja in de zorg neemt men geen risico: alles steriel verpakken per stuk en na gebruik weggooien.

29 mei 2024 om 18:01

Nou, ik denk echt dat het anders kan. In ziekenhuizen zijn ze ook steeds meer bezig met de afvalberg verkleinen en ik denk dat het hier ook kan maar dat de wil ontbreekt eerlijkgezegd.

Avatar van Thalina
Thalina
Trefpunt-manager
3 juni 2024 om 14:41
Trefpunt-manager

Heel begrijpelijk en goed dat je daarover nadenkt, want je houdt inderdaad heel wat afval over na gebruik van een sensor. Toevallig weet ik dat een bedrijf hiermee bezig is. Sensible Health Systems ontwikkelt een nieuw type glucosesensor voor mensen met diabetes. De meeste onderdelen worden hergebruikt; alleen de 7-daagse sensor (pleister) is een wegwerpproduct. Het is wel de vraag hoe betrouwbaar de sensor is, dat wordt nu onderzocht. Op de website van het Diabetes Fonds kun je er meer over lezen: www.diabetesfonds.nl/wat-we-doen/onderzoek/de-glucosesensor-van-de-toekomst

3 juni 2024 om 19:07

Dank Thalina. Een schip wat langzaam keert, maar hopelijk wel keert....