FSL Sensor onder water

Laatste activiteit: 17 november 2023 4 reacties 0 volgers 0 waarderingen
14 oktober 2023 om 08:50

Hallo,

Een vraag over de sensor onder water, omdat ik heel binnenkort naar Bonaire ga. Kan een sensor vaker op een dag 20 minuten onderwater, in zwembad, of in zee om te snorkelen? Tussendoor kan het dan goed opdrogen.

Ik ben benieuwd wat de ervaringen zijn,

Annemiek

4 reacties

14 oktober 2023 om 12:51

Hi Annemiek wat een lekker vooruitzicht. Als ik ga zwemmen/snorkelen etc dan gebruik ik lijm en een plakker om de FSL extra te beschermen. Hier een foto, verkrijgbaar via amazon, bol etc.

15 oktober 2023 om 20:06

Zelf zwem ik 2x per week 45 minuten en mijn FSL sensor is dan ook 45 minuten achter elkaar onder water, soms dieper dan 1,5 meter. Dit gaat gelukkig nog altijd prima.

Denk dat meerdere keren 20 minuten dan ook kan lukken. Misschien af en toe een extra check met vingerprik?

16 oktober 2023 om 11:59

Van Abbott mag je niet veel. Uit hun vragen en antwoorden: "Kan ik baden, douchen, zwemmen of fitnessen tijdens het dragen van een sensor?

Ja. De sensor kan worden gedragen tijdens het baden, douchen, zwemmen en fitnessen. De sensor moet niet dieper dan 1 meter onder water worden gehouden en mag niet langer dan 30 minuten onder water blijven."

Zelf ben ik wel vaker op een dag in zee gaan zwemmen en/of snorkelen en heb toen de sensor extra beveiligd met een pleister. Ik gebruik daarvoor de fysiotape van de Action, die ik in stukken van 10 cm knip en de hoeken afrond.

Neem wel extra materiaal mee, de kans dat de sensor toch eerder afvalt of ermee ophoudt, is aanwezig. Dan is het handig om zelf spullen bij je te hebben. Ik lees toch regelmatig verhalen dat sensoren van Abbott in verschillende landen niet compatibel zijn, iets met software. Ook zelf je bloedsuiker kunnen prikken ter controle is handig. Volgens mij rekenen ze in Bonaire zelf met mg/dl ipv mmol/l. Het Amerikaanse systeem. Van mg/dl naar mmol/l dus delen door 18. 180 mg/dl glucose is hetzelfde als 10 mmol/l glucose.

17 november 2023 om 10:01

Wat een mooie reis ga je maken, Annemiek. Ik ben op dit ogenblik in Cambodja. Ik zweet de hele dag en plons regelmatig in de zee of zwembad. Ik gebruik net zoals hier eerder al vernoemd is, Skin Tac, verder niets. Ook de zonnebrand en anti-muggen spul kan van invloed zijn op de plaklaag van je sensor. De sensor blijft gewoon zitten. Voorheen wel afgeplakt maar, liet voor mijn gevoel, daardoor eerder los omdat, het erg week wordt eronder. Heel veel plezier op Bonaire.

Bewerkt op 17 november 2023 om 10:03