Blog #3: Vervolg Charcot voet perikelen.

21 mei 2024 1 waardering 1 reactie

Wat ik nog niet eerder heb verteld is dat mijn voet een "rocker bottom" heeft. Dit is een diep doorgezakt bot die heel dicht onder de huid zit aan de onderkant, midden onder mijn voet. Dit is ook de plek waar, tijdens de gipsperiode, een fikse blaar is ontstaan. Door deze blaar is er, nu dat deze oude wond dicht is, een verhoogde productie van eelt. Dit eelt moet regelmatig worden bijgewerkt door de pedicure of de podotherapeut, als het te dik wordt bestaat de kans dat er opnieuw een wond ontstaat onder het eelt. In de binnenzool van mijn VLOS laars is dan ook een uitsparing gemaakt om deze drukplek te ontlasten. Tot nu toe gaat dat goed maar het blijft een aandachtspunt. Mijn vrouw controleert iedere avond mijn voet.

Dan heb ik vanochtend (21/05/2024) mijn CBR rijtest gehad, deze is zeer voorspoedig verlopen. Het CBR heeft ook al gerapporteerd dat ze mij geschikt vinden om auto te blijven rijden voor de komende 5 jaar. Dit bericht werd mij eind van de ochtend al per e-mail toegestuurd. Meteen 's middags bij een door het RDW goedgekeurde fotograaf een digitale pasfoto laten maken inclusief digitale handtekening, deze werden direct online doorgezonden naar het RDW. Thuis aangekomen de laptop opgestart en in de e-mail het aanmeldbericht van het RDW gevonden, toen via DigiD ingelogd op de RDW website en de aanvraag voor een nieuw rijbewijs, inclusief de bijbehorende codes van een bril en een speciale schoen verder afgehandeld en betaald. Het nieuwe rijbewijs is met ongeveer 2 werkdagen beschikbaar dus eind van de week kan ik dit al op het gemeentehuis ophalen. Echt fantastisch hoe snel dit tegenwoordig kan (mits je computer/digitaal vaardig bent).

Het belangrijkste voor mij is dat ik zeker weet dat ik weer goed verzekerd ben als ik met de auto ga rijden. Ik heb dus mijn volledige vrijheid weer terug! Super blij mee!

Voor nu sluit ik weer af, wordt vervolgd.

Update:
Vrijdag 25/5/2024 lag mijn nieuwe rijbewijs al klaar bij mijn gemeentehuis! Deze maandag 28/5 meteen opgehaald (na het maken van een afspraak).

1 reactie

Avatar van Thalina
Thalina
Trefpunt-manager
24 mei 2024 om 11:58
Trefpunt-manager

Wat fijn dat je weer kunt autorijden! En fijn inderdaad dat het zo snel geregeld was. Hopelijk ligt je rijbewijs inderdaad klaar bij het gemeentehuis en kun je daarna gelijk instappen in de auto 😉

Avatar van Han_W61Han_W61

Heeft zelf diabetes

Diabetes type 2

Blogt sinds april 2024

Terug naar blog