Onderwerpen

Over diabetes type 2

Wat is diabetes type 2? Hoe herken je diabetes type 2, en hoe weet je of je het hebt? Bekijk ook hoe je minder kans hebt op diabetes type 2.

Lees meer over Over diabetes type 2

Bloedglucosewaarden bij diabetes type 2

Bij diabetes type 2 is je bloedsuiker hoger dan normaal. Je let daarom goed op je bloedglucosewaarden. Hoe meet je deze waarde? En doe je dat zelf, of niet? Bekijk hier meer uitleg.

Lees meer over Bloedglucosewaarden bij diabetes type 2

Behandeling van diabetes type 2

Diabetes type 2 wordt eerst behandeld met adviezen over gezond leven. Als een gezonde leefstijl niet helpt, zijn er verschillende medicijnen. Als het nodig is, stap je over op insuline. Bekijk meer over de soorten behandeling van diabetes type 2.

Lees meer over Behandeling van diabetes type 2

Diabetes type 2 en andere aandoeningen

Diabetes type 2 kan zorgen voor verschillende problemen in het lichaam. Deze problemen heten complicaties van diabetes. Bijvoorbeeld klachten aan je hart, ogen, voeten en nieren. Er zijn ook minder bekende klachten, zoals ontstoken tandvlees.

Lees meer over Diabetes type 2 en andere aandoeningen

Diabeteszorg bij diabetes type 2

Diabeteszorg is erg uitgebreid. Het gaat van de zorg voor gezonde en veilige bloedglucosewaarden tot aan zorg rondom een operatie. Of zorg voor en tijdens een zwangerschap. Er is ook steeds meer aandacht voor psychische zorg.

Lees meer over Diabeteszorg bij diabetes type 2

Dagelijks leven

Alle dagen rekening moeten houden met diabetes type 2, dat is nogal wat. Thuis, in je sociale leven of op het werk. Hoe doe je dat? En wat doe je als je je zorgen maakt? Bekijk het hier.

Lees meer over Dagelijks leven
Terug