FSL2 en Diabox

Laatste activiteit: 30 juli 2023 10 reacties 3 volgers 0 waarderingen
22 juni 2023 om 23:20

Al een paar maanden gebruik ik de app Diabox i.pv. Freestyle Librelink bij mijn FSL2. Dat bevalt zeer goed. Je hoeft niet meer te scannen met reader of telefoon. Het werkt als CGM. Op facebook is alle informatie te vinden.

Maar ik wil er nog meer uithalen; heeft iemand hier ervaring mee, en zo ja, hoe kan ik de waarden zichtbaar maken op mijn smartwatch. Ik ben al een tijdje aan het puzzelen (xdrip en dripwatch).

Bewerkt op 2 juli 2023 om 17:32

10 reacties

Avatar van Marten
23 juni 2023 om 09:35

Dag Anton,

Ik doe dat via Juggluco. Die heb ik geinstalleerd op mijn telefoon en Galaxy Watch 4. (Wear OS). Juggluco kan direct naar LibreView en xDrip zenden. Ik doe alleen de eerste.

Diabox is wat lastiger en ik denk dat je er wellicht Nightscout tussen moet plaatsen als een webserver. En dan kun je de waarden natuurlijk delen met iedereen die dat wil.

Groet, Marten

Avatar van BertR
23 juni 2023 om 11:39

Dag Anton,

Als je Xdrip+ op je smartphone zet, dan kun je dezelfde functionaliteit met één app realiseren. Dat geeft minder kans op communicatieproblemen. Deze app is het resultaat van jarenlang overleg met gebruikers.

23 juni 2023 om 14:45

Hallo,

werkt xdrip ook samen met de freestyle libre app? zodat ze in t ziekenhuis nog steeds mee kunnen lezen? ik zit nog in de instelfase namelijk.

groetjes M

Avatar van Marten
24 juni 2023 om 11:27

Ik weet dat niet zeker, maar met Juggluco gaat dat wel.

xDrip wordt gebruikt icm een gehackte FSL app en via je eigen Nightscout server kan je data delen. Maar .... check met je ziekenhuis of die optie mogelijk is.
En je kunt natuurlijk dit uitproberen: installeer de gehackte versie en probeer via NFC scan's te testen of je LibreView.com geupdated wordt. Waarschuwing: als je je Libre app deinstalleerd en de gehackte installeert ben je je data op de telefoon kwijt. In je LibreView account blijft de data onaangeroerd.

Ik heb alvast een blog hiervoor opgezet, waar ik de komende weken wil proberen op deze kwesties/vragen antwoorden te geven.

gr Marten

24 juni 2023 om 20:40

Hallo Marten,

Fijn te lezen dat juggluco naast de freestyle libre app werk en de diabetes verpleegkundige gewoon ( op afstand ) mee kan lezen.

ik ga ermee aan de slag👍🏻

groetjes Mammoela

30 juni 2023 om 10:45

Hallo. Ik gebruik Diabox in combinatie met een Fitbit Sense. In diabox settings kun je smartwatch integratie aanzetten en dan in de Fitbit app een watchface downloaden die waardes laat zien. Op zich werkt dit heel goed en kan mn horloge me snachts wekken als ik te laag zit. Maar er is wel.regelmatig signaal verlies helaas tussen telefoon en watch. Heeft iemand daar een oplossing voor?

Avatar van Marten
30 juni 2023 om 17:34

Dat heeft in mijn ogen echt te maken met de BT communicatie tussen attributen, zoals horloge en tel, tel en sensor, etc. Er moeten geen verbindingen dubbel zijn. Bv twee apps die tegelijkertijd de sensor proberen te benaderen.

Wat ik meestal doe is de telefoon even (20 sec) in de vliegtuigmodus zetten. Dan worden de verbindingen ge-reset en komt het weer goed. Totdat het natuurlijk weer mis gaat .... hiohihi.

2 juli 2023 om 11:26

Dank Marten dat lost de verbindingsproblemen inderdaad op. Maar dat werkt niet snachts natuurlijk en dan heb ik het eigenlijk het meest nodig, omdat mijn horloge me wakker maakt in geval van te hoog/laag.

Nu valt me op dat Fitbit wel vaker signaal verlies heeft, misschien een Fitbit dingetje. Hoe zit dat met andere merken?

Avatar van Marten
2 juli 2023 om 17:32

Tja, ik sleep die telefoon niet altijd overal mee naar toe, dus dan ben ik het signaal ook kwijt.

Met Juggluco idem in de nacht, ligt ik de verkeerde kant, dan is er ook geen signaal. BT is leuk, maar ook vaak wat krakkemikkig en van veel dingen afhankelijk, oa van de BT ontvanger (of zender???) van de sensor. Die hoeft maar 2 week te werken, dus wat is kwaliteit? Ik lig op mijn sensor te slapen en geen verbinding!?

We daar denk ik nooit achterkomen. Heb de tel weleens onder het kussen gelegd, dichtbij de sensor en toen was het goed. Wellicht houdertje aan het bed maken en daar de tel injassen. Ligt ie ook meteen dinchtbij het horloge.

gr M

30 juli 2023 om 08:45

hallo Diabox gebruikers op samsung smartphones.

Gisteren is er een nieuwe software update geweest van samsung en het probleem met steeds verbrekende bluetooth problemen met de libre 2 sensoren is nu verholpen dus voor wie het nog niet gedaan heeft, update de samsung software

Groeten Gert