Gezocht: mensen met diabetes type 2 in regio Tilburg voor een onderzoek over gezonde levensstijl co-creëren.

Laatste activiteit: 25 maart 2024 0 reacties 0 volgers 1 waardering
25 maart 2024 om 16:20

Onderzoekers van Tilburg Universiteit willen begrijpen hoe ze mensen met type 2 diabetes kunnen ondersteunen bij het ontwikkelen van ideeën voor het starten of behouden van een gezonde levensstijl door middel van co-creatie workshops. Recent onderzoek heeft de voordelen aangetoond van co-creatie workshops voor het ondersteunen van deelnemers bij gedragsverandering op het gebied van gezondheid.

Wie?

We zijn op zoek naar deelnemers van 16 jaar en ouder met diabetes type 2 uit de regio Tilburg en omstreken.

 

Wat houdt deelname in?

Een serie co-design workshops, waarbij elke workshop 2,5 uur duurt. De locatie en datum van de workshop zijn afhankelijk van de locatie en beschikbaarheid van de deelnemers. We zijn van plan de workshop in de buurt van de deelnemers te houden, bijvoorbeeld in de plaatselijke bibliotheek of gemeenschapsruimte.  Er zullen in totaal 4 workshops zijn, de deelnemers kunnen zelf bepalen aan hoeveel workshops ze deelnemen. Elke workshop heeft 5-6 deelnemers.

 

Beloning:

Voor elke workshop ontvangt een deelnemer een bedankbon van 15 euro. De workshop zorgt ook voor thee, koffie en snacks. De activiteiten voor de workshop zijn zo opgezet dat ze leuk zijn. Het creëert ook de mogelijkheid voor deelnemers om na te denken over hun huidige levensstijl, gelijkgestemden te ontmoeten en ideeën te bedenken om hun levensstijl samen te verbeteren.

 

Wat willen we bereiken met dit onderzoek?

De resultaten van dit onderzoek zullen ons helpen te begrijpen hoe we mensen met diabetes type 2 te ondersteunen bij het co-creëren naar een gezonde levensstijl, dat wil zeggen ideeën bedenken die het starten en volhouden van een gezonde levensstijl kunnen ondersteunen.

 

Geïnteresseerd, voor meer informatie of vragen?

Stuur een e-mail naar g.wang_2@tilburgunivesrity.edu