Nieuw en verbeterd op diabetes.nl (10-1-'24)

Laatste activiteit: 12 januari 2024 2 reacties 0 volgers 2 waarderingen
10 januari 2024 om 22:09

Vanmiddag zijn een aantal nieuwe functies en verbeteringen uitgerold op diabetes.nl:

 • Nieuw: Persoonlijke aanbevelingen. Op basis van wat je in je profiel hebt ingevuld krijg je nu automatisch persoonlijke aanbevelingen met relevante artikelen, activiteiten, gesprekken en blogs.

  • De top-3 aanbevelingen zie je na inloggen op je persoonlijke homepage . Al jouw persoonlijke aanbevelingen vind je op https://www.diabetes.nl/mijn-aanbevelingen (Aanbevelingen zijn natuurlijk strict persoonlijk en niet door derden in te zien.)

  • Je kunt de inhoud daarvan 'sturen' door je profiel uitgebreider (of minder uitgebreid) in te vullen.

  • We zijn benieuwd wat jullie van de aanbevelingen vinden.

 • Nieuw: Actieve gesprekken-overzichtspagina. Het onderdeel Gesprekken is uitgebreid met een overzicht van actieve gesprekken.

  • Daar kun je direct zien welke gesprekken nieuw zijn of waar de laatste reacties geplaatst zijn.

  • Bij ieder gesprek is zichtbaar in welke groep het is geplaatst.

  • Bovenaan de pagina Actieve gesprekken kun je nu ook een nieuw gesprek starten (dat kon eerder alleen binnen een groep). Als je dat doet moet je wel een passende groep kiezen.

 • Nieuw: Gesprekken verplaatsen. Community managers kunnen nu ook gesprekken verplaatsen tussen groepen.

 • Bug fixes.

Screenshot van de nieuwe pagina Actieve gesprekken:

Als je een idee hebt voor verdere verbetering, reageer gerust hieronder of mail naar trefpunt@diabetes.nl.

2 reacties

11 januari 2024 om 09:14

Allemaal zeer goede toevoegingen, bedankt. De persoonlijke aanbevelingen zijn die statisch of kan ik verschillende aanbevelingen verwachten?

12 januari 2024 om 14:03

Goede vraag! In principe zijn ze niet statisch, maar hoe vaak ze wijzigen zal afhangen van de activiteit in de verschillende onderdelen van diabetes.nl (artikelen, gesprekken, activiteiten en blogs).

Persoonlijke aanbevelingen worden gegenereerd op basis van wat jij in je profiel invult. Op de achtergrond worden ingevulde profielopties gekoppeld aan trefwoorden, en jouw persoonlijke set van trefwoorden is de input waarop alle inhoud van diabetes.nl wordt doorzocht. Die wordt automatisch gerangschikt op 'relevantie'.

Als er nieuwe gesprekken of artikelen op diabetes.nl bijkomen over door jou geselecteerde interesses, of behandeling of type, dan zullen de aanbevelingen zich automatisch aanpassen.

Omdat aanbevelingen nu puur naar inhoud van je profiel kijken, spelen ze nog niet in op jouw ervaring met of expertise over bepaalde onderwerpen. Dat zou een mooie doorontwikkeling kunnen zijn.

Dus ik ben heel benieuwd of ze inhoudelijk goed passen. En waar de verbetermogelijkheden zitten.