Oeps, toch weer een ervaring rijker

17 mei 2024 1 waardering 0 reacties

In een eerder bericht heb ik gemeld dat sinds enige tijd tintelingen in handen en slapende armen op mijn pad zijn gekomen. Mijn internist dacht dat er sprake zou kunnen zijn van een nekhernia. De huisarts twijfelde daaraan en stuurde mij door naar de neuroloog. Van hem kreeg ik gisteren de uitslag van de MRI van de wervelkolom. Zijn conclusie: geen nekhernia.

Hij vroeg zich af in hoeverre mijn diabetes van invloed is op de verschijnselen. Daar had ik tot dusver nauwelijks over nagedacht. Als literatuuronderzoeker maar weer eens in de wetenschappelijke literatuur gedoken. En jawel hoor, het blijkt dat al sinds jaren onderzoek wordt gedaan naar neuropatische complicaties als gevolg van diabetes DM2.

Een wetenschappelijk onderzoek in 2011 heeft uitgewezen dat patiënten met DM2 én een hoge insulineresistentie een beduidend grotere kans hebben op het ontwikkelen van Carpaal Tunnel Syndroom (CTS).

AndoidAps rapporteert dagelijks de grootte van de afwijking in insulineresistentie. Bij mij is het niet ongebruikelijk dat er 60-70 procent verschil kan zijn.

Ben benieuwd of het nader onderzoek van de zenuwen in mijn armen dat gaan bevestigen dat het CTS is..

Zou mooi zijn!

Met groet,

Bert

Avatar van BertRBertR

Heeft zelf diabetes

LADA

Blogt sinds mei 2023

Volgende blogpost

Terug naar blog