Avatar van ToonToon

Heeft zelf diabetes

Diabetes type 1

Over mij

Link met diabetes

Heeft zelf diabetes

Type diabetes

Diabetes type 1

Link met diabetes

Andere link met diabetes

Ik ben Lid van de Raad van commissarissen van een instelling die kinderen met diabetes Medisch/Pedagogisch begeleid. Daarvoor heb ik mij verder laten bijscholen inzake de medische/pedagogische kant van D1T. Ik ben moderator op TREFPUNT.

Diabetes sinds

1968

HbA1c

49 tot 53 mmol/mol

Time In Range (TIR)

61% tot 70%

Glucosewaardes

Ik maak nu gebruik van Medtronic pomp 670G met CGM en kan in Oktober 2023 eindelijk over naar een beter presterende pomp en sensoren.

Gevolgen van diabetes

Aankomen (gewicht), Cardiovasculaire aandoening (hart- en vaatziekten), Carpale tunnel syndroom (knellende handzenuw), Dageraad-fenomeen (hoge glucosewaarden in de ochtend), Depressie, Hypo-unawareness, Neuropathie (beschadiging aan de zenuwen), Polyurie (overmatig plassen), Retinopathie (beschadiging aan het netvlies)

Toelichting gevolgen van diabetes

Mijn diabetes vraagt veel eigenzorg maar ik ben tevreden met het feit dat ik nu al 55 jaar goed met D1T heb kunnen leven en vele doelen in mijn leven heb kunnen realiseren. Samen met de mensen in mijn omgeving leef ik met het motto "samen naar beter".

Behandeling

Insuline

Fiasp

Bloedglucose meten

Guardian 3 Bluetooth, Vingerprik

Pomptherapie

MiniMed 670G

Pomptherapie

Ja

Dieet/voeding

Schijf van vijf, Vetbeperkt, Mediterraan

Lichaamsbeweging

Minder dan 2,5 uur per week matig intensieve beweging

Toelichting behandeling

Goed contact met een deskundige diabetesverpleegkundige. Minder contact met Internist/endocrinoloog. Veel contact met diabetes platforms inter-en nationaal.

Onder behandeling bij

Nu onder behandeling in Bernhoven te Uden. Op zoek naar een behandelcentrum waar men ook andere dan Medtronic pompen ondersteunt.

Meer over mij

Over mij

Ik ben een gepensioneerde ondernemer in de schoenenmode branche. Oud Mediator. Actief in de paardensport als instructeur en verenigings voorzitter. Actief als coach in de lokale welzijnszorg. Vader van 3 kinderen en 2 kleinkinderen. Ik lees en schilder graag en houd van muziek.

Geslacht

Man

Geboortejaar

1957

Provincie

Noord-Brabant

Toelichting provincie

Woonplaats Veghel

Woonsituatie

Met partner

Toelichting eigen website of socialmediaprofiel

Ik ben wel te vinden op linked in of andere profielen maar vindt een op een communicatie veel belangrijker als digitale communicatie.

Interesses

Interesses

Algemene informatie, Behandeling met insuline, Beweging en sport, Bloedglucosewaarden, Hulpmiddelen zoals insulinepompen en slimme pennen, Innovaties zoals nieuwe educatietechnieken en apps, Lichamelijke klachten zoals problemen met ogen , Psychische klachten zoals stress en angst, School en studeren, Vergoeding en verzekering, Voeding en eetpatroon, Werk en arbeidsongeschiktheid, Wetenschappelijk onderzoek