Avatar van ToonToon

Heeft zelf diabetes

Diabetes type 1

Blogt sinds februari 2024

Over mij

Link met diabetes

Heeft zelf diabetes

Type diabetes

Diabetes type 1

Link met diabetes

Andere link met diabetes

-Ik ben Lid van de Raad van commissarissen van een instelling die kinderen met diabetes Medisch/Pedagogisch begeleid. -Ik heb mij verder laten bijscholen inzake de medische kant van D1T d.m.v. de Expert cursussen van Diabetotech. -Ik ben moderator op Diabetes.nl -Ik werk als vrijwilliger/pompbuddy bij Diabetes Plus -Ik ben betrokken als vrijwilliger bij de wandelingen voor diabeten voor DVN in Noord Oost Brabant

Diabetes sinds

1968

Diabetesverjaardag

1 januari 1957

HbA1c

43 tot 48 mmol/mol

Time In Range (TIR)

71% tot 80%

Glucosewaardes

Ik stap in April 2024 over naar de Ypsopump in HCL. Nu gebruik ik nog een Medtronic 780G in HCL. Ik hoop mijn HbA1c en TiR nog verder te verbeteren om complicaties te voorkomen. Maar ik wil mijn TiH (Time in Happyness) ook verder uit te bouwen. Kortom die soms "dwingende" cijfers wil ik niet mijn geluksgevoel in de weg laten zitten.

Gevolgen van diabetes

Aankomen (gewicht), Cardiovasculaire aandoening (hart- en vaatziekten), Carpale tunnel syndroom (knellende handzenuw), Depressie, Hypo-unawareness, Neuropathie (beschadiging aan de zenuwen), Retinopathie (beschadiging aan het netvlies), Artropathie (aandoening van een gewricht), Bijwerkingen medicijnen, Hypertensie (hoge bloeddruk), Afvallen

Toelichting gevolgen van diabetes

Mijn diabetes vraagt veel eigenzorg maar ik ben tevreden met het feit dat ik nu al 55 jaar goed met D1T heb kunnen leven en vele doelen in mijn leven heb kunnen realiseren. Samen met de mensen in mijn omgeving leef ik met het motto "samen naar beter".

Behandeling

Insuline

Fiasp

Bloedglucose meten

Vingerprik, Guardian 4, Dexcom G6

Pomptherapie

MiniMed 780G, CamAPS FX, Ypsopump

Pomptherapie

Ja

Dieet/voeding

Schijf van vijf, Vetbeperkt, Mediterraan, Koolhydraatbeperkt

Lichaamsbeweging

Meer dan 2,5 uur per week matig intensieve beweging

Toelichting behandeling

Goed contact met een deskundige diabetesverpleegkundige. Goed contact met Internist/endocrinoloog. Veel contact met diabetes platforms inter-en nationaal.

Onder behandeling bij

Nu onder behandeling in Bernhoven te Uden. Ik ga begin 2024 overstappen naar het Catharina ziekenhuis in Eindhoven omdat er daar meer expertise aanwezig is mbt verschillende merken pomp systemen in HCL. Ook hoop ik dan in 1 ziekenhuis al mijn aandoeningen te kunnen laten behandelen in plaats van 4 ziekenhuizen zoals dat t/m 2023 nog het geval was.

Meer over mij

Over mij

Ik ben een gepensioneerde ondernemer in de schoenenmode branche. Oud Mediator. Actief in de paardensport als instructeur en verenigings voorzitter. Actief als coach in de lokale welzijnszorg. Vader van 3 kinderen en 2 kleinkinderen. Ik lees en schilder graag en houd van muziek. Ik ben bezig om me te bekwamen als schrijver om mijn gedachten steeds beter uit te kunnen dragen.

Geslacht

Man

Geboortejaar

1957

Provincie

Noord-Brabant

Toelichting provincie

Woonplaats Veghel gemeente Meierijstad

Woonsituatie

Met partner

Toelichting eigen website of socialmediaprofiel

Ik vind persoonlijke communicatie zoveel beter dan digitale communicatie, dat ik erg weinig gebruik probeer te maken van de zogenaamde sociale media.

Interesses

Interesses

Algemene informatie, Behandeling met insuline, Beweging en sport, Bloedglucosewaarden, Hulpmiddelen zoals insulinepompen en slimme pennen, Innovaties zoals nieuwe educatietechnieken en apps, Lichamelijke klachten zoals problemen met ogen , Psychische klachten zoals stress en angst, School en studeren, Vergoeding en verzekering, Voeding en eetpatroon, Werk en arbeidsongeschiktheid, Wetenschappelijk onderzoek