Vacature manager diabetes.nl

Halverwege 2023 is het platform diabetes.nl gelanceerd. Een unieke samenwerking tussen 5 partijen in het diabetesveld: Bas van de Goor Foundation, Diabetes Fonds, Diabetesvereniging Nederland, JDRF Nederland en Stichting DON. Samen brengen zij op één plaats kennis, inzicht, ervaringen, wetenschap en innovatie bij elkaar. De organisaties willen met het platform mensen met diabetes duurzaam ondersteunen voor een optimale kwaliteit van leven. Voor diabetes.nl zoeken wij een manager.

Manager diabetes.nl (24 uur) 

(Uiterlijk per januari 2024)

Deze manager komt in dienst bij het Diabetes Fonds en wordt volledig gedetacheerd bij diabetes.nl.

Wij zoeken een daadkrachtige, ervaren en ondernemende manager die inhoudelijk en strategisch sterk is. Iemand die samen met het team van diabetes.nl en de vele betrokken partijen het verschil wil maken voor mensen met diabetes op het gebied van informatie, community en activering. Iemand die maximaal de afstemming met de gebruikers opzoekt (co creatie) en in staat is om de verschillende inhoudelijke, strategische en operationele perspectieven op het platform bij elkaar te brengen en houden. Een verbinder. 

Wie je bent

 • Je bent een netwerker bij uitstek. 
 • Je hebt grote affiniteit met de gezondheidszorg en bij voorkeur met de diabeteszorg. Je begrijpt waarom 5 partijen het initiatief genomen hebben tot een gezamenlijk platform. Uiteraard heb je affiniteit met de missies van de initiatiefnemers.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het coördineren van een online platform/dienst waarop meerdere partijen intensief samenwerken.
 • Je kent de belangrijkste ontwikkelingen in de (diabetes)zorg, waaronder e-health en digitale ontwikkelingen. 
 • Je hebt veel affiniteit en aantoonbare ervaring met e-health en online diensten- en productontwikkeling (B2C). Overigens is kennis van ICT, SEO/SEA, online marketing en informatiemanagement een belangrijke pré.
 • Je bent ervan overtuigd dat een slimme inzet van online technologie kan leiden tot een betere diabeteszorg, positie en kwaliteit van leven van mensen met diabetes. Je weet diabetes.nl in dat kader helder te positioneren en de potentie ervan te benoemen en zichtbaar te maken. 
 • Je weet in cocreatie met het bestuur, het team en de gebruikers van het platform een verdere strategie te formuleren voor diabetes.nl en bent in staat om mensen met diabetes (c.q. gebruikers van diabetes.nl), daarin mee te nemen. Je houdt ervan te enthousiasmeren, maar kan ook nuchter en pragmatisch zijn. 
 • Je hebt een academisch denk- en werkniveau en hebt bijvoorbeeld een opleiding afgerond in de gezondheidswetenschappen of zorgmanagement. 
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als eindverantwoordelijke in een met diabetes.nl vergelijkbaar project en je hebt aantoonbare ervaring met het opstellen van businesscases.
 • We verwachten dat je een interessant netwerk hebt op het terrein van (diabetes)zorg en dat je in staat bent dit te onderhouden en uit te breiden. 

Wat je doet

 • Je bent eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het platform. 
 • Je legt verantwoordelijkheid af aan het bestuur van de Stichting Diabetes.nl. 
 • Door de combinatie van leiding geven, consolidatie én verkenning/planvorming ontstaat een uitdagende, boeiende en veelzijdige functie: 
  • Leiding geven: je draagt zorg voor het team diabetes.nl. Dit team bestaat uit 8 gemotiveerde professionals die deels gedetacheerd zijn vanuit de initiatiefnemers. De samenstelling van het team is gewijzigd ten opzichte van de bouwfase van het platform, het beheer heeft nieuwe processen nodig. Dit vergt zorgvuldigheid en goede afstemming. 
  • Consolidatie: we gaan het nieuwe platform onderhouden en evalueren, en we ontwikkelen nieuwe content. Je begeleidt de diverse processen. We stimuleren ook het gebruik van de community op het platform (Trefpunt). Belangrijk in 2024 is het aantrekken van bezoekers op de site, via onder andere SEO-optimalisatie. De focus ligt ook op het stimuleren van het gebruik van diabetes.nl door diabetesprofessionals, in de rol van verwijzers. Daarnaast is verdere afstemming nodig tussen diabetes.nl en de corporate websites van de 5 initiatiefnemers. 
  • Verkenning en planvorming: samen met het bestuur van diabetes.nl ga je verder verkennen hoe diabetes.nl zich kan verhouden tot relevante partijen en initiatieven in het diabetesveld. De basis van diabetes.nl is weliswaar aantrekkelijk en moet vooral gebruikt en gewaardeerd worden, maar het is belangrijk alvast verder te kijken. In 2024 verkennen we daarom mogelijkheden, identificeren we kansen, mogelijke (business)cases en werken we, waar mogelijk ook aan concrete plannen.

Waarom je voor diabetes.nl wil werken

 • Je werkt samen met bevlogen collega's aan een betere toekomst voor mensen met diabetes. Dat geeft veel voldoening.
 • In ons team is veel ruimte voor eigen inbreng. We zijn benieuwd hoe jij die ruimte gaat invullen.
 • Er wordt hard gewerkt met voldoende aandacht voor jouw werk/privé balans.
 • We zijn een vlotte, platte organisatie. Je praat dus gemakkelijk met iedereen. Scheelt tijd en maakt het werk alleen maar leuker.
 • Je komt uiterlijk per januari 2024 in dienst en krijgt een contract voor 24 uur per week voor in eerste instantie een jaar (perspectief op een vast contract). Je wordt volledig gedetacheerd bij diabetes.nl.
 • We hebben een eigentijds pakket aan arbeidsvoorwaarden. Zoals bijvoorbeeld een goede pensioenregeling, een fietsplan, vergoeding van sportkosten en een goed salaris (vanaf € 4.755,- tot maximaal € 6.160,- o.b.v. fulltime). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Je werkt op een bruisende werkplek (pal naast het NS-station in Amersfoort) en deels thuis.

Meer informatie en vervolgstappen

Heb je vragen? Neem dan contact op met Eric Stellwag (voorzitter bestuur diabetes.nl) via bestuur@diabetes.nl 
Neem vooral ook een kijkje op www.diabetes.nl en de websites van de 5 samenwerkende partners.

Direct solliciteren kan eveneens via bestuur@diabetes.nl. Je kunt dit doen tot 8 september 2023. We nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op. De eerste ronde gesprekken vindt eveneens plaats in september.

We schakelen snel én vinden het tegelijkertijd ook belangrijk dat we allebei de juiste afweging maken. Daarom voeren we graag meerdere gesprekken, zodat je met meerdere collega’s (team diabetes.nl) en leidinggevenden kennis kunt maken en we doen als we dat prettig vinden een referentiecheck. 
In het arbeidsvoorwaardengesprek zetten we vervolgens de puntjes op de i. Natuurlijk hopen we je aan het einde van dat gesprek bij ons te kunnen verwelkomen.

Wij werven zelf voor deze functie, acquisitie is daarom niet nodig.