Over Stichting JDRF Nederland

Stichting JDRF Nederland is 1 van de partners achter het platform diabetes.nl. We halen geld op voor levensreddend onderzoek naar diabetes type 1. We zijn wereldwijd dé leidende organisatie in onderzoek naar de genezing en betere behandeling van diabetes type 1. JDRF Nederland wil oplossingen voor iedereen die dagelijks de gevolgen van deze ziekte ervaart. 

Mensen met diabetes type 1 hebben gemiddeld 19 gezonde levensjaren minder. Als we meer weten over hoe diabetes type 1 ontstaat, kunnen topwetenschappers werken aan genezing. En betere behandelingen ontwikkelen voor mensen met diabetes type 1. De beste resultaten bereik je als je kennis combineert. Dat is het gemeenschappelijk doel van JDRF Nederland en diabetes.nl.

Internationaal wetenschappelijk onderzoek

JDRF brengt wereldwijd wetenschappers met elkaar in contact om samen te werken in belangrijk nieuw onderzoek. En we zorgen dat onderzoeksresultaten internationaal gedeeld worden. We vinden het belangrijk dat wetenschappers en mensen met diabetes type 1 de laatste ontwikkelingen weten. Zo kunnen zij hun behandeling aanpassen met de nieuwste inzichten. En hun kwaliteit van leven verbeteren. 

Wetenschappelijk onderzoek naar diabetes type 1

We financieren baanbrekend onderzoek naar de genezing van type 1 diabetes en betere behandelingen voor deze ziekte.

Alles over ons wetenschappelijk onderzoek

Onze evenementen

Kennis en nieuwe inzichten delen we ook tijdens onze evenementen. Daar brengen we mensen met diabetes type 1, wetenschappers en bedrijven met elkaar in contact. Zoals tijdens MedTech, een online evenement over diabetes type 1 en technologie.

Daarnaast organiseren we jaarlijks in juni de JDRF One Walk. Dit is een festival vol kennis, inspiratie en ontmoetingen. Met een wetenschapsprogramma, sportclinics en tal van andere activiteiten. Jong en oud kunnen elkaar dan ontmoeten. En we lopen traditioneel de One Walk: een korte, symbolische wandeling naar een wereld zonder diabetes type 1.