Over Stichting JDRF Nederland

Stichting JDRF Nederland is 1 van de partners achter het platform diabetes.nl. We halen geld op voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek naar diabetes type 1 (T1D). We zijn wereldwijd dé toonaangevende organisatie in onderzoek naar het behandelen, voorkomen en genezen van diabetes type 1. JDRF Nederland wil doorbraken realiseren voor iedereen die leeft met de gevolgen van deze auto-immuunziekte en helpen om het dagelijks leven ermee makkelijker maken.

Mensen met diabetes type 1 hebben gemiddeld 19 gezonde levensjaren minder. Als we meer weten over hoe diabetes type 1 ontstaat, kunnen topwetenschappers werken aan genezing. En betere behandelingen ontwikkelen voor mensen met diabetes type 1. De beste resultaten bereik je als je kennis combineert. Dat is het gemeenschappelijk doel van JDRF Nederland en diabetes.nl.

Internationaal wetenschappelijk onderzoek

JDRF brengt wereldwijd wetenschappers met elkaar in contact om samen te werken in belangrijk nieuw onderzoek. En we zorgen dat onderzoeksresultaten internationaal gedeeld worden. We vinden het belangrijk dat wetenschappers en mensen met diabetes type 1 de laatste ontwikkelingen weten. Zo kunnen zij hun behandeling aanpassen met de nieuwste inzichten. En hun kwaliteit van leven verbeteren. En de onderzoeksresultaten omzetten in oplossingen die de dagelijkse kwaliteit van leven met diabetes type 1 verbeteren.  

Wetenschappelijk onderzoek naar diabetes type 1

We financieren baanbrekend onderzoek naar de genezing van type 1 diabetes en betere behandelingen voor deze ziekte.

Alles over ons wetenschappelijk onderzoek

Onze evenementen

Kennis en nieuwe inzichten delen we ook tijdens onze evenementen. Daar brengen we mensen met diabetes type 1, wetenschappers, bedrijven en andere betrokkenen met elkaar in contact. Zoals tijdens JDRF MedTech, een online evenement waarin we de laatste ontwikkelingen op het gebied van type 1 diabetes en technologie bespreken.

JDRF gaat verder onder de naam Breakthrough T1D 

JDRF international heet voortaan Breakthrough T1D. Dit heeft de organisatie op 4 juni 2024 bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse Government Day Conferentie in Washington. De naam sluit beter aan op onze wereldwijde missie: doorbraken realiseren voor iedereen met type 1 diabetes en hun dagelijks leven helpen verbeteren. Doorbraken in onderzoek, behandelingen en welzijn voor iedereen die leeft met type 1 diabetes. Nederland zal de komende maanden geleidelijk overgaan op de nieuwe naam.

Meer over Breakthrough T1D

Meer informatie over de nieuwe naam Breakthrough T1D vind je op hun website.

Bekijk meer over Breakthrough T1D