Nieuwe video’s over diabetes type 2 omkeren

  • Gepubliceerd op: 19 juni 2024
  • Categorie: Diabetes type 2

Er zijn 2 nieuwe mini-documentaires over diabetes type 2 omkeren, in verschillende talen. In deze filmpjes vertellen Lizette en Achiekoela hun ervaringen. Dit zijn de 2 eerste video's uit een serie. Ze zijn gemaakt door Stichting Je Leefstijl als Medicijn, met steun van het Diabetes Fonds.

Je kunt niet genezen van diabetes type 2. Maar soms blijft je bloedglucose lange tijd goed zonder medicijnen. Dit heet diabetes omkeren, of remissie. Je kunt door gezonder te leven soms diabetes type 2 omkeren. Maar dit is niet makkelijk. Twee nieuwe video’s kunnen je hierbij helpen en aanmoedigen. 

Twee verhalen over diabetes omkeren

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn maakte 2 mini-documentaires over diabetes type 2 omkeren. Ze zijn nog bezig met meer. Twee mensen delen hun verhalen in deze eerste video's: 

  • Lizette vertelt dat ze jarenlang te zwaar was en vaak heel moe was. Door anders te eten en meer te bewegen, kon ze haar diabetes omkeren.
  • Ook Achiekoela keerde zijn diabetes om. En hij helpt anderen die dit ook willen doen. Hij legt bijvoorbeeld uit hoe je gezondere keuzes maakt met eten.

Mini-documentaires in verschillende talen

De video’s zijn er in 5 talen: Nederlands, Engels, Arabisch, Turks en Berbers (Tamazight). De filmpjes geven tips voor iedereen met diabetes type 2 die gezonder wil leven. > Bekijk ze op de website van Je Leefstijl als Medicijn. De filmpjes in andere talen staan daar bij elkaar met linkjes naar YouTube.

Winnaar Het Beste Diabetesidee van het Diabetes Fonds

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn maakte deze filmpjes met geld van het Diabetes Fonds. Ze waren een van de winnaars van Het Beste Diabetesidee. Er komen hierna nog 3 andere mini-documentaires over diabetes type 2 omkeren. Dus in totaal zijn er straks 5 video’s.