Gezocht: mensen met diabetes type 2 voor onderzoek naar leefstijl

Laatste activiteit: 1 februari 2024 1 reactie 0 volgers 0 waarderingen
21 januari 2024 om 18:12

Onderzoekers van Tilburg University doen onderzoek naar de leefstijl onder diabetes type 2 patiënten. Het doel van het onderzoek is het bepalen van obstakels en ondersteunde factoren voor het starten en volhouden van een gezonde leefstijl voor patiënten met diabetes type 2. Deze informatie verzamelen we door middel van vragenlijsten. Het uiteindelijke doel is om een leefstijl tool te ontwikkelen gebaseerd op cognitieve gedragstherapie om patiënten te helpen met hun leefstijl, die ook vergoed wordt door zorgverzekeraars. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 45 minuten en u maakt kans op verschillende prijzen! Na afloop van het onderzoek zult u een mail ontvangen met de bevindingen.

Wie?

We zoeken voor dit onderzoek mensen met diabetes type 2, die achttien jaar of ouder zijn en Nederlands spreken.

Interesse of meer informatie?

Deelnemen kan via de website leefstijldiabetes.nl. Ga naar aanmelden, vul het formulier in en het toestemmingsformulier en de vragenlijsten ontvangt u in de mail. De resultaten worden niet gekoppeld aan het e-mailadres, uw antwoorden zijn dus anoniem.

Bewerkt op 2 februari 2024 om 19:26

1 reactie

1 februari 2024 om 13:50

Wat kortzichtig dat dit alleen voor type 2 diabeten is, terwijl er voor type 1 diabeten net zo veel te winnen is, zo niet meer, daar kunnen verzekeringsmaatschappijen veel meer op besparen. Zelf ben ik met een soort keerdiabetes1om programma bezig en behoor tot de 3,2% mannen met type 1 die nog steeds geen insuline gebruikt.