Gezocht: mensen met diabetes die ervaringen over bijwerkingen willen delen in het onderzoek de Bijwerkingmonitor

Laatste activiteit: 16 januari 2024 0 reacties 1 volger 0 waarderingen
Avatar van Thalina
Thalina
Trefpunt-manager
16 januari 2024 om 15:56
Trefpunt-manager

Bijwerkingencentrum Lareb is op zoek naar mensen met diabetes die ervaringen over bijwerkingen willen delen in het onderzoek de Bijwerkingmonitor.

Ben je zestien jaar of ouder, heb je diabetes (m.u.v. zwangerschapsdiabetes) en gebruik je daarvoor medicijnen? Doe dan mee aan de Bijwerkingmonitor! Ook wanneer je geen bijwerkingen hebt, is dat belangrijke informatie voor het onderzoek.

Hoe werkt de Bijwerkingmonitor?

Deelname aan de Bijwerkingmonitor duurt één jaar. In dit jaar ontvang je zeven online vragenlijsten. De vragen gaan over jouw gezondheid, jouw medicijngebruik en de mogelijke bijwerkingen die je hebt. Meer informatie vind je op www.bijwerkingmonitor.nl.

Lareb is benieuwd naar jouw ervaring met medicijnen

Elk medicijn kan bijwerkingen geven. Met dit onderzoek wil Lareb te weten komen welke bijwerkingen medicijngebruikers hebben en hoe zij deze ervaren. Door de Bijwerkingmonitor komt er meer kennis beschikbaar over de bijwerkingen van medicijnen die je gebruikt. Deze kennis kan zorgverleners en patiënten in de toekomst helpen bijwerkingen te voorkomen, te herkennen en te behandelen. Door mee te doen met de Bijwerkingmonitor, help je andere medicijngebruikers. Daarnaast krijg je zelf ook meer inzicht in je eigen ervaringen met bijwerkingen.

Bewerkt op 19 januari 2024 om 13:44