Dextro

Laatste activiteit: 2 oktober 2023 2 reacties 1 volger 1 waardering
25 september 2023 om 20:29

Bij een hypo maak ik nogal eens gebruik van dextro. De snelle suikers die je bloedsuikerspiegel weer redelijk snel naar een acceptabel niveau kan brengen. Nu lijkt er een verschil te zijn tussen de verschillende druivensuikers die er worden aangeboden in de winkels. De éne werkt sneller en langer dan de andere, althans zo lijkt het. Hebben jullie hier ook ervaring mee ?

2 reacties

28 september 2023 om 11:45

Eigenlijk kan ik me alleen iets voorstellen zoals dat het ene tablet meer koolhydraten bevat dan het andere, maar dat zou op de verpakking moeten staan. Nu kan er natuurlijk een ander vulmiddel of smaakmaker in zitten dat effect heeft en wellicht dat de ene persoon daar anders op reageert dan de andere.

Vroeger had ik altijd de glucosetabletten van het eigen merk van de Kruidvat. Ik vond ze makkelijker oplossen in je mond dan de harde krengen van Dextro. Toen Kruidvat ermee stopte heb ik nog een tijdje zachte reformtabletten bij de drogist kunnen halen, maar die drogist sloot. Nu heb ik tabletten van Lift via de DVN winkel, die gaan wel.

2 oktober 2023 om 13:30

Beste René, een van onze redacteuren heeft zich gebogen over het onderwerp dat je hierboven beschrijft. Onze reactie is:

Verschillende druivensuikers kunnen net iets andere ingrediënten hebben. Dat kan in kleine dingen zitten, zoals bijvoorbeeld de stoffen die de smaak bepalen. Daarnaast wisselt het gewicht van een tablet druivensuiker per soort. Het advies is daarom vaak om niet een vast aantal tabletten te nemen bij een hypo. Het is verstandiger om een vast aantal koolhydraten aan druivensuiker te nemen. 

Hopelijk heb je hier wat aan.

Hartelijke groet, Lynette (hoofdredacteur diabetes.nl)