Diabetes, menstruatie en de overgang

Laatste activiteit: 16 april 2024 1 reactie 0 volgers 3 waarderingen
Yvonne
Moderator
12 april 2024 om 15:28
Moderator

Op de valreep in deze week van de overgang een gesprek hierover. Waar ik vreselijke problemen had met mijn menstruatie, ben ik redelijk makkelijk door de overgang gekomen.

 

Mijn menstruaties waren met veel bloedverlies, buikkrampen, rugpijn en een algeheel zieke  toestand. Vaak ben ik een paar dagen uitgevallen. In mijn agenda had ik een markering opgenomen, zodat ik met de planning er zoveel mogelijk rekening mee kon houden. Dit dankzij de pil. Dan was het gelukkig maar eens in de vier weken en met iets minder bloedverlies. Ook had ik altijd hypo’s tijdens de menstruatieweek. Veel later hoorde ik dat de pil je bloedsuiker verhoogd.  

 

De internist vond op een gegeven moment dat het risico op trombose te groot werd en ik moest een andere anticonceptievorm zoeken. Toen bleek ik al in de overgang te zijn gekomen. Daarmee heb ik eens geboft. Weinig last, af en toe is een opvlieger plus onregelmatig en dus onverwacht wat bloedverlies. Maar vergeleken met de bloedbaden van daarvoor stelde dat weinig voor. Wel die nare buikkrampen. Dan hielp een paracetamol. Wat ik wel raar vond dat tijdens de dagen met bloedverlies er toch meer hypo’s waren.

Die fase is ook weer overgegaan en ik ben nu gelukkig al jaren af van al die ellende.

 

Wat zijn ervaringen van anderen?

1 reactie

oud-deelnemer
16 april 2024 om 14:51

ik spuit de dag voor mijn verwachte menstruatie minder langwerkend, dit doe ik 2 of 3 dagen en dan weer terug naar normaal. Inmiddels 45 en merk dat de insuline gevoeligheid wat langer kan duren, tot een week. misschien begin van de overgang, of toch het voorjaar in de lucht (ik merk altijd een hobbel bij wisseling van het weer, weet niet of alle diabeten dat hebben)