Wat te doen met oude sensor

Laatste activiteit: 16 juli 2023 4 reacties 0 volgers 0 waarderingen
3 juli 2023 om 09:23

Ik ben even nieuwsgierig wat er gedaan wordt met de oude sensoren.

Persoonlijk, omdat je ze niet naar Abbott terug kan sturen, bewaar ik ze tot ik een behoorlijke zak vol heb en breng ze dan naar de gemeentewerf om ze te laten recyclen.

Wat doen jullie ermee?

Zou het niet beter zijn dat er, net zoals bijvoorbeeld bij printtonercassettes, je ze terug kan sturen? Bij 123inkt verzamel ik ook de tonercassettes en stuur ze vervolgens naar antwoordnummer terug.

4 reacties

4 juli 2023 om 09:29

Ik doe mijn gebruikte FSL2 in de naaldenbak. Tenslotte heeft het draadje twee weken in mijn arm gezeten, dus ik denk dat het mogelijk iemand kan besmetten.

12 juli 2023 om 14:42

Ook ik bewaar ze, bij gebrek aan een duidelijke aanwijzing hoe het veilig af te voeren. Electronica, batterijtje, hard plastic: allemaal stoffen waarvan gevraagd wordt het 'verantwoord' af te voeren.

Naar aanleiding van je vraag even geGoogled op 'abbott sensor disposal'. Daar vond ik bij Abbott het volgende: '.....disposed of as electrical waste...'

Maar ook een pilot. Klinkt heel mooi, maar waarom daar bij introductie niet meteen iets voor opgezet? Je weet toch dat het een enorme tamelijk specifieke afvalstroom genereert?

De link naar de 'store' werkt echter niet.

Op de site van Boeren Medical lees ik onder 'Gebruikte FreeStyle Libre materialen weggooien' dat je zelf er achter aan moet. Zou me niet verbazen dat je de Milieustraat ermee overvalt en ze eerst willen overleggen.

Groet,

Jan

Avatar van Marten
12 juli 2023 om 19:51

Grijze kliko, wordt de boel verbrand. Wat ze ook doen met ziekenhuisafval. Naalden gaan terug naar de apotheek, maar net een weekje op Vlieland gecampeerd en ook dan gewoon in de grijze container. gr M

16 juli 2023 om 15:36

Ik doe de gebruikte FSL2 in de naaldencontainer. De rest gaat naar de milieustraat.