Hoge temperaturen en insuline gebruik

Laatste activiteit: 27 juni 2024 1 reactie 2 volgers 0 waarderingen
Yvonne
Moderator
27 juni 2024 om 11:33
Moderator

Ik zit weer eens in een twijfelfase met de hoge temperaturen. Als het langer warm is, heb ik minder insuline nodig. Afhankelijk of het dag en nacht heet, is pas ik de kort- en/of de langwerkende aan.

Als het 's-nachts nog te doen is, pas ik alleen de kortwerkende overdag aan.

Als het een langere periode 's-nachts warm is, pas ik ook de langwerkende aan. Vroeger met vakanties naar tropische gebieden was het exact duidelijk hoe lang die periode zou duren. Maar hier in dit variabele en onvoorspelbare klimaat vind ik het lastig.

Ik heb er nu maar voor gekozen om de langwerkende gelijk te houden. Een kleine week hitte. Ook al omdat de Tresiba langer werkt dan de Lantus/ Abasaglar van voorheen. Doseringsaanpassingen hebben pas later effect.

Anderzijds blijft de warmte ook langer hangen in de dikke betonnen muren van de slaapkamer.

Hoe gaan anderen hiermee om?

1 reactie

27 juni 2024 om 13:43

hoi Yvonne, als ik jouw bericht lees, denk ik dat je al heel wat er aan doet om niet te laag te zitten met je glucosewaarden. het is voor mij deze zomer allemaal een stuk makkelijker geworden sinds ik bij de nieuwe insulinepomp de 780g ook een cgm (guardian 4) sensor heb, waar ik lang om heb moeten bedelen om het zo maar te zeggen. sindsdien kan ik de koolhydraat ratio en de insulinegevoeligheid aanpassen en dat maakt veel verschil. voorheen toen ik nog de fsl 2 had waren de hypo’s af en aan aanwezig. soms wel 8 x per dag. ik zette de pomp dan met een tijdelijk basaal op 50% wat al een beter resultaat gaf. eerlijk gezegd hoop ik dat een hittegolf uitblijft. maar ja het weer gaat niet op bestelling :). veel succes en sterkte. bedankt voor je post.