Nieuw onderwerp aanmaken of een reactie geven -> Volgen automatisch aanzetten.

Laatste activiteit: 14 mei 2024 7 reacties 3 volgers 0 waarderingen
Avatar van Marten
22 oktober 2023 om 19:55

Ik was op twee onderwerpen, die ik aangemaakt had, vergeten volgen aan te zetten. Dus niet meer aan gedacht en dan verdwijnt ie .. uit mijn geheugen ....

Ik zie dat bij anderen ook en lees dan bv "ik zie nu pas jouw reactie, ik ging er vanuit dat ik meldingen zou krijgen."

Dit werkt IMHO negatief als het om kennisdelen gaat.

vr gr Marten

PS. Dit geldt ook voor de zichtbaarheid, moet standaard op zichtbaar voor iedereen en zoekmachiene zijn.

7 reacties

23 oktober 2023 om 14:40

Beste Marten,

Dankjewel voor je observatie. Er zijn natuurlijk veel verschillende keuzes die je als platform kunt maken.

We hebben het proces omtrent profiel, het wel/niet ontvangen van meldingen, zichtbaar/onzichtbaar uiterst zorgvuldig ingestoken met een co-creatie panel van meer dan 300 mensen uit de doelgroep, waarbij alle wensen en opgehaalde informatie zorgvuldig afgewogen, ontworpen en getest zijn.

Het gekozen uitgangspunt is dat je als deelnemer zelf besluit wát je wilt delen/volgen en op wélke manier je dit wilt delen. Ook de frequentie van meldingen kun je zelf kiezen.

Qua zichtbaarheid bieden we default aan dat informatie binnen het Trefpunt zichtbaar blijft, en waar je als deelnemer zelf een actieve keuze maakt als je informatie buiten het Trefpunt wilt delen. Uiteindelijk heb je de informatie die je wel/niet deelt zelf in de hand, en doen we er alles aan om de privacy van elke bezoeker en/of deelnemer te waarborgen.

Uiteraard zijn er ook deelnemers (waaronder jij) met een andere voorkeur, en helaas kunnen we het niet naar ieders eigen wens maken, maar zijn alle besluiten zorgvuldig gemaakt. Hopelijk dat die volg-button voortaan net iets meer je aandacht trekt zodat je niets meer hoeft te missen. Qua design is het wel precies op de plek waar de meerderheid van de lezers hun oog overheen laten gaan.

Groeten, Miranda

Avatar van Marten
23 oktober 2023 om 21:38

Dank je.

"Het gekozen uitgangspunt is dat je als deelnemer zelf besluit wát je wilt delen/volgen en op wélke manier je dit wilt delen."

Wat ik voorstel is dat je "volgen" automatisch aanzet en dat mensen dat uit kunnen zetten. Zo werkt het in de wereld van forums. Mensen vergeten het aanzetten, krijgen geen melding en komen niet terug naar het draadje.

Ik wist dat jullie daar zo over denken, maar sorry, het is fout, net zo goed als het fout is om de de nieuwe items lijst geen prioriteit te gevern. Ik kan jullie niet niet overtuigen, het is wat het is. vr gr Marten

16 april 2024 om 12:18

Hoi Marten,

Bij gesprekken staat sinds vandaag het volgen automatisch aan. Als je reageert is een vinkje zichtbaar, dat ook aanstaat, maar iedere deelnemer die een reactie plaatst kan daar zelf kiezen of ze dat uitzetten.

Eigenlijk precies zoals je het hierboven voorstelde. 🙂

Screenshot:

Op een later moment kun je een gesprek natuurlijk volgen of ontvolgen met de knop onderaan het openingsbericht.

Avatar van Marten
16 april 2024 om 17:05

Dank je! Goed werk.

3 mei 2024 om 11:02

@roelg

Dat is een mooie toevoeging!!
Kan ik wat vaker hier aanwezig zijn;-)

Is nog terug te zien waar je ooit op hebt gereageerd?

6 mei 2024 om 09:18

@Pascal Dat is nog niet terug te zien, nee. Een plek/pagina creëren waar dat mogelijk wordt staat wel op de wensenlijst. Het zou het deelnemen aan de community hier zeker makkelijker maken.

14 mei 2024 om 14:26

@Roelg Mooi dat eraan gewerkt word. Van A naar Beter...(of zoiets :-) )