Belgische website over nieuwe technologie

Laatste activiteit: 20 juli 2023 2 reacties 0 volgers 2 waarderingen
Yvonne
Moderator
19 juni 2023 om 15:38
Moderator

Een collegavrijwilliger van de DVN attendeerde mij op deze website van een Belgische internist over nieuwe technologische ontwikkelingen, zowel bestaande als verwachte. Maandelijks zijn er updates. Zie verder Diabetotech NL

Bewerkt op 19 juni 2023 om 20:53

2 reacties

Avatar van Marten
19 juni 2023 om 20:53

Dank je, heb meteen mail-abbo genomen. Ben benieuwd. M

Avatar van Marten
20 juli 2023 om 11:40

Juli 2023

Spannende ontwikkelingen vinden plaats in de wereld van continue glucosemonitoring (CGM), en wij hebben alle details die je moet weten!

Onze nieuwste blogpost verkent de groeiende populariteit van glucosemeters en belicht baanbrekende vooruitgang van toonaangevende bedrijven zoals Dexcom en Abbott.

Hier zijn enkele belangrijke hoogtepunten uit onze blogpost die je niet wilt missen:

1. Nationale Vergoeding van FreeStyle Libre 2 voor alle Insulinegebruikers in Frankrijk: Ontdek de beslissende stap van Frankrijk om een bredere toegang tot CGM-technologie te bieden en hoe dit een positieve invloed heeft op mensen met diabetes die alleen basale insuline gebruiken.

2. CGM-gebruik breidt uit naar mensen met diabetes zonder insuline: Ontdek de overtuigende gegevens die zijn gepresenteerd op ADA2023, waaruit blijkt dat CGM effectief is bij mensen met diabetes die geen insuline nodig hebben. Kom erachter waarom zorgverleners CGM overwegen als eerstelijnsbehandeling voor deze groep.

3. Nieuwe CGM van Dexcom voor mensen met type 2 diabetes zonder insuline: Krijg een voorproefje van de aankomende CGM van Dexcom. Verken de unieke kenmerken, waaronder een verlengde draagtijd van 15 dagen en een aangepaste software.

4. Abbott maakt real-time CGM-gebruik van FreeStyle Libre 2 mogelijk in het Verenigd Koninkrijk: Ontdek hoe Abbott met een software-upgrade FreeStyle Libre 2-gebruikers in het Verenigd Koninkrijk in staat stelt om hun CGM te gebruiken als een systeem voor real-time monitoring, zonder te hoeven scannen.

Deze ontwikkelingen transformeren de diabeteszorg en banen de weg naar een betere toekomst. Mis deze updates niet!

Lees de blog nu door hier te klikken

(Opgelet: deze blog is enkel beschikbaar in het Engels)

Laten we samen de kracht van CGM-technologie omarmen en een positieve invloed hebben op het leven van mensen met diabetes.

Groetjes,

Inge

PS: Als je graag de blog wilt lezen over "Hoe je je sensordata op je smartwatch kunt krijgen" in het Nederlands, klik dan hier. Hij is onlangs vertaald en nu beschikbaar.

Bewerkt op 20 juli 2023 om 11:40