Diabetes dichtbij

Wat vind je als zorgverlener op diabetes.nl?

Diabetes.nl helpt mensen met diabetes en hun naasten met informatie over diabetes. Op de website komen informatie, activiteiten en ervaringen samen op 1 plek. Ontdek wat je als zorgverlener kan met diabetes.nl.

In het kort

  • Diabetes.nl is een website voor mensen met diabetes en hun naasten. Het is een samenwerking van 5 diabetesorganisaties.
  • Op diabetes.nl staan artikelen met informatie, een overzicht van activiteiten en persoonlijke ervaringen.
  • Diabetes.nl is een betrouwbare website die je ook als zorgverlener kunt gebruiken. Bijvoorbeeld als je meer informatie zoekt over het dagelijks leven met diabetes. 

De partijen achter diabetes.nl

Diabetes.nl is een website die mensen met diabetes en hun naasten de weg wijst in de wereld van diabetes. Het is een samenwerking van 5 diabetesorganisaties in Nederland: Bas van de Goor Foundation, Diabetes Fonds, Diabetesvereniging Nederland, Stichting DON en Stichting JDRF Nederland.  Hun ambitie is om kennis, inzicht, ervaringen en wetenschap op 1 plek samen te brengen. De 5 organisaties delen een gemeenschappelijke visie: een zelfstandig leven én meer begrip voor mensen met diabetes. 

Diabetes.nl in het kort

Bekijk de video op https://api.diabetes.nl/oembed?url=https%3A%2F%2Fvimeo.com%2F835391609&signature=ba346ac40925d836bce49497c616a6485cdb70bb8e7e494b749ebb3fa6ba93fc

Informatie, activiteiten en ervaringen

De website diabetes.nl heeft drie functies:

  • Informatie geven. Op diabetes.nl staat informatie over de ziekte in duidelijke taal. De artikelen zijn geschreven door een redactieteam en gecontroleerd door referenten, zoals artsen en diabetesverpleegkundigen. Onderwerpen op diabetes.nl zijn bijvoorbeeld de verschillende typen, dagelijks leven met diabetes en onderzoek.
  • Activiteiten delen. In het activiteitenoverzicht op diabetes.nl staat wat er binnenkort te doen is. Zoals bijeenkomsten voor mensen met diabetes, e-learning en trainingen.
  • Ervaringen delen. In gespreksgroepen op diabetes.nl kunnen mensen met diabetes en hun naasten met elkaar in contact komen. Ook kunnen mensen met een account op diabetes.nl blogs schrijven over het leven met diabetes. 

Diabetes.nl voor zorgverleners

Alle artikelen op diabetes.nl worden gecontroleerd door referenten. Dit zijn deskundigen op het gebied van diabetes. Voor de gespreksgroepen hebben we moderatoren die letten op wat mensen schrijven. Hierdoor is diabetes.nl een betrouwbare website die je ook als zorgverlener kunt gebruiken. Bijvoorbeeld als je meer informatie zoekt over het dagelijks leven met diabetes. Of als iemand in je spreekkamer vragen heeft over een specifiek onderwerp.

Heb je een vraag, een opmerking of een goed idee voor diabetes.nl? Laat het ons weten. 

Artikel met medewerking van:

  • Elly Nederend - diabetesverpleegkundige, Medtronic Diabetes

Experts dragen bij aan betrouwbare informatie op diabetes.nl. Lees meer over hoe we als redactie keuzes maken.

Laatst bijgewerkt op: 11 december 2023

Lees meer over Voor zorgverleners

Volgend artikel