Diabetes dichtbij

Bijdragen aan diabetes.nl als zorgverlener

Diabetes.nl wordt verder ontwikkeld. Zorgverleners kunnen helpen om de website uit te breiden. Wat kun je doen om bij te dragen aan diabetes.nl? 

In het kort

  • Als zorgverlener kun je op verschillende manieren bijdragen aan diabetes.nl.
  • Met een account op diabetes.nl kun je meedoen op het online Trefpunt.
  • Organiseer je activiteiten voor mensen met diabetes of hun naasten? Dan kun je deze delen in het activiteitenoverzicht.
  • Veel oproepen voor wetenschappelijk onderzoek voegen we automatisch toe op diabetes.nl. Oproepen voor onderzoeken buiten het CCMO kun je insturen.
  • Alle artikelen op diabetes.nl worden gecontroleerd door referenten. Als deskundige op het gebied van diabetes kun je referent worden. 

Praat mee op het Trefpunt

Met een account op diabetes.nl kun je op persoonlijke titel meedoen op het online Trefpunt van diabetes.nl. Je kunt meepraten in gesprekken, blogs schrijven en in contact komen met andere deelnemers. We zoeken ook moderatoren die regelmatig bekijken wat er besproken wordt in een gespreksgroep. 

Deel activiteiten

Organiseer je activiteiten voor mensen met diabetes of hun naasten? Dan kun je een mail sturen naar redactie@diabetes.nl. De redactie beoordeelt of de activiteit passend is om op diabetes.nl te plaatsen. 

Plaats een oproep voor onderzoek

Doe je onderzoek naar diabetes? Oproepen in het CCMO worden periodiek toegevoegd op diabetes.nl. Je hoeft hiervoor niets te doen. Oproepen voor onderzoeken buiten het CCMO kun je mailen naar trefpunt@diabetes.nl. Na goedkeuring mag je de oproep in een gespreksgroep op diabetes.nl plaatsen. 

Word referent voor artikelen

Ben je deskundig op het gebied van diabetes? Of op een specifiek deel van de ziekte? De redactie hoort graag van je. Regelmatig zoeken we referenten die artikelen willen bekijken voor plaatsing op diabetes.nl. Mail naar redactie@diabetes.nl om in contact te komen. 

Artikel met medewerking van:

  • Elly Nederend - diabetesverpleegkundige, Medtronic Diabetes

Experts dragen bij aan betrouwbare informatie op diabetes.nl. Lees meer over hoe we als redactie keuzes maken.

Laatst bijgewerkt op: 11 december 2023

Lees meer over Voor zorgverleners

Volgend artikel