5x tips en informatie over sporten en bewegen met diabetes

16 april 2024 3 waarderingen 0 reacties

Het voorjaar is begonnen! We hebben de eerste warme dagen al gehad. Krijg jij van het mooie weer ook zin om hard te lopen? Of om lekker te gaan fietsen? Of om die flinke wandeling met de hond te maken?   

5x tips en informatie over sporten en bewegen met diabetes  
Bewegen en sporten kan bij diabetes een positieve invloed hebben op je bloedsuikerwaarden. Wat is belangrijk om aan te denken als je (meer) gaat sporten en bewegen? Hieronder vind je enkele tips en informatie:  

 1. Sporten en bewegen heeft invloed op je bloedsuiker 
  Wat gebeurt er in je lichaam als je sport of beweegt? Heel veel! Je bloedsuiker daalt door bewegen en sporten. Je gevoeligheid voor insuline wordt ook beter. Bekijk wat er nog meer gebeurt in Waarom bewegen belangrijk is.

 2. Elke soort sport doet iets anders met je insuline 
  Ga jij spierballen kweken in de sportschool? Dan heeft dat een andere invloed op je insuline dan hardlopen of fietsen. Welke soorten sport zijn er? En wat doen ze met jouw insuline? Je ziet het in Soorten sport en insuline.

 3. Overleg met je zorgverlener als je (meer) gaat sporten of bewegen 
  De werking van je insuline of medicijnen voor diabetes verandert vaak als je gaat bewegen of sporten. Daarom is het belangrijk dat je zorgverlener weet dat je (meer) gaat sporten of bewegen. In Tips om meer te bewegen vind je meer informatie. 

 4. Kies goede sportschoenen 
  Als je diabetes hebt, kun je sneller wondjes aan je voeten krijgen. Daarom zijn goede sportschoenen extra belangrijk. Welke sportschoenen zijn goed voor jou en waar koop je die? Advies staat in: Tips voor goede sportschoenen.

 5. Sporten met diabetes type 1: over hypo’s en hypers 
  Sporten maakt de kans op hypo’s (= te lage bloedsuiker) en hypers (= te hoge bloedsuiker) groter. Sport nooit als je een hypo hebt. En… meten is weten: meet je bloedsuiker voor, tijdens en na het sporten! Zie voor meer details: Hypo’s en hypers bij sporten met diabetes type 1.

Benieuwd naar meer tips en informatie over sporten en bewegen met diabetes? Bekijk dan de volgende pagina: Bewegen en sport.

Laat het ons weten 
Mis jij belangrijke informatie over sporten en bewegen met diabetes? 
Geef dat dan hieronder door. Dank je wel! 

 

Van de redactie

8 volgers

4 blogberichten

Volgende blogpost

Terug naar blog