Wat een gedoe dat met die koolhydraten. Toch? Nee, Mijn Eetmeter!

3 juni 2023 0 waarderingen 3 reacties

Ja, dat was het in het begin zeker. En dan zei de doctor ook nog eens dat je ze moest tellen! Alsof het knikkers waren.

Gelukkig kwam ik snel achter de Mijn Eetmeter app van het Voedings Centrum.

Zie hier voor meer informatie: https://mijn.voedingscentrum.nl/nl/eetmeter/

Ze kletsen wat af over afvallen, maar hij is ook heel geschikt voor dunne mensen met Diabetes.

3 reacties

6 juni 2023 om 10:17

Dit was ook écht mijn reddingslijn in het begin! Super goede tip! Heeft me ontzettend geholpen bij het tellen van koolhydraten. Ik moet wel eerlijk zeggen dat er een moment is gekomen dat ik de koolhydraten niet meer hoefde te tellen, omdat ik het uiteindelijk gewoon 'weet' en ze opgeteld op mijn bord zie liggen. Ben jij daar al?

13 juni 2023 om 10:27

Een andere handige app is FOOD, die toont plaatjes en als je producten invoert die je vaak eet of drinkt, vind je die boven in je scherm, net zoals bij Google; werkt heel snel; binnen een minuut heb je je maaltijd ingevuld en zie je hoeveel kcal, eiwit, vetten en KH het is; je hoeft niet te wegen , maar kunt kiezen voor kline, normale of grote porties/ sinaasappel/ aardbei etc.

25 juni 2023 om 23:26

Heel goede tip! Al gebruik(te) ik lifesum voor het tellen. Nu vraag ik aan Google home; "ok Google, hoeveel koolhydraten in een appel?". Handig.

Avatar van MartenMarten

Heeft zelf diabetes

LADA

Blogt sinds juni 2023

Volgende blogpost

Terug naar blog