Oogproblemen helaas weer toegenomen !

13 september 2023 2 waarderingen 2 reacties

Al was het geen verrassing voor mij, toch viel de conclucie van de oogarts behoorlijk tegen. Bij diabetes kun je last hrijgen van vaatvorming en lekkage onder het netvlies. De mate waarin dat optreedt wordt sterk beïnvloed door wisselingen in de glucosespiegel.

Het gevolg is dat je dan vervorming van het beeld kan gaan zien en dat je objecten kleiner ziet. Uitermate hinderlijk bij het lezen van kleine letters. Dat feest is bij mij al jaren aan de gang en tot dusver bestond de behandeling elke zes weken uit een injectie met Avastin in beide ogen. Twee jaar geleden dacht de oogarts te kunnen stoppen met het behandelen van mijn rechteroog, maar na ongeveer acht weken moest helaas weer worden begonnen met injecteren. Vandaag is de conclusie getrokken dat injecteren met Avastin in het rechteroog geen zin meer heeft en moet worden overgegaan op Eylea en dat dan voorlopig elke vier weken.

Hopelijk werkt dat medicijn wel want anders ziet het er niet zo goed uit voor het gezichtsvermogen.

2 reacties

Avatar van Mimora
2 oktober 2023 om 09:25

Oh ik krijg alleen al de kriebels (voor jou) om te lezen dat je zo vaak een injectie in je ogen moet. Ik hoop ook voor je dat het nieuwe medicijn je zal helpen. Oogcomplicaties zijn toch wel echt een beetje mijn grootste angst. Heb je er al lang last van? Succes! Greetings.

19 januari 2024 om 19:16

Beste Bert,

Ik heb hetzelfde ervaren helaas. Jaren Avastin in beiden ogen. Uiteindelijk in het rechteroog overgegaan op Eylea. Linkeroog nog steeds Avastin. Afgelopen oktober was rechts stabiel en is de behandeling gestopt. Links krijg ik nog wel de injectie, nu na 10 weken. Soms kan het helpen een bloedvaatje te laseren als die steeds weer blijkt te lekken. Met contrastvloeistof kunnen ze goed zien waar het probleem zit. Als dat niet te dicht tegen de macula aan zit is het risico van laseren niet zo groot en een optie. Verder glucose goed en stabiel houden, maar ook de bloeddruk binnen normaal. Dat helpt het herstel, maar was het maar zo eenvoudig.

Mvg. Wilco

Avatar van BertRBertR

Heeft zelf diabetes

LADA

Blogt sinds mei 2023

Volgende blogpost

Terug naar blog