ja, maar……….!

14 juli 2023 1 waardering 0 reacties

ik weet het niet, nog steeds niet ;o)

ja, de waarden van mijn bloedsuikers zijn goed, TIR van 91%, bijna geen hypo’s meer en de hypers zijn behapbaar, het geeft veel rust, maar………..

ik loop continu met een pomp van ongeveer 500 gram met daaraan infuussystemen die altijd in de weg zitten (heb het al een keer losgetrokken met een deurklink) en elke dag bezig met controleren of alle verbindingen nog goed zitten, er geen lekkages zijn, het verwisselen van de canules en sensoren van elke dag tot 1x in de week vervangen en soms vaker bij verstoppingen (glucagon), niet goed meer functioneren van sensoren, batterijen die leeg zijn, contactverlies tussen sensor en pomp, de nodige vingerprikken ter ijking van de pomp alhoewel die steeds minder worden moet ik erbij zeggen.

ik heb daarvoor dan ook altijd een toilettas met alle benodigdheden bij me om iets te kunnen vervangen en dat natuurlijk op de meest ongunstige tijdstippen, in restaurants, op het station etc etc ;o) nou heb ik de mazzel dat het me weinig interesseert wie er toekijkt, ik doe mijn ding wel maar je ziet mensen toch wel kijken, soms erg afkeurend ook.

ik voel me er verder prima bij, ik hou me wel in met wat ik eet en drink, ik ben zelfs zowaar mijn alcoholconsumptie aan het verminderen! ik ga er maar mee stoppen, merk dat alcohol de boel flink ontregeld bij me. ook de Kh intake is stukken minder. wel grappig om te zien hoe dat toch langzaam veranderd, van vet en suiker junk naar Kh-arm, letten op dierlijke vetten (nog geen vegan maar…….) en geen alcohol meer.

wat voor mij ook wel een dingetje is, is dat ik niet meer naar de sauna kan, het strand, hoge temperaturen (volle zon, slecht voor glucagon) ook mijn buik die vol met littekens zit en daardoor hobbels en bobbels die het niet makkelijk maken om de sensoren / canules er op te laten zitten. om die reden ook al de sensor moeten vervangen. ik heb de sensors dus nu op mijn bovenbenen en de canules voor de glucagon en insuline op mijn buik, ze zijn een stuk kleiner dan de sensoren. ook de zomerse temperaturen die mij laten zweten en daardoor de pleisters die loslaten, blijft een dingetje!

ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat van de studie, het doel is om de vergoeding in het basispakket te krijgen en de pomp zelf kleiner maken, moet kindvriendelijker (ook voor oudere mensen goed ;o)) en maar 1 sensor ipv 2.

al met al, ja!

een fijn instrument, makkelijk te bedienen en geeft een bepaalde zekerheid! zeker met wandelen, fietsen en yoga, wel lagere bloedsuikers maar die waren goed op te vangen. ik ben zozeer om dat ik toch eens ga kijken naar de pompjes die er nu op de markt zijn en wat die voor mij kunnen betekenen.

Avatar van smalliesmallie

Heeft zelf diabetes

Diabetes type 3C (na alvleesklierontsteking/-verwijdering)

Blogt sinds mei 2023

Diabetes type 3c

10 volgers

13 blogberichten

Volgende blogpost

Terug naar blog